Ik had u een vraag gesteld over stemmingswisselingen. Ik heb hulp thuis en heb h...

P.J. (Petra) van Bodegraven-Walraven / Geen reacties

13-06-2007, 00:00

Vraag

Ik had u een vraag gesteld over stemmingswisselingen. Ik heb hulp thuis en heb het er ook met haar over gehad en we kijken nu, waar komt het vandaan. Maar als ik ‘s morgen uit bed kom dan heb ik regelmatig zo iets van: nou lekker we moeten weer. Zij zegt dat hetgeen ik haar beschrijf geen depressiviteit is. Mijn stemming kan hevig overslaan naar boosheid, verdriet, lachen. Ik heb hier zelf geen grip op helaas. Ik word verdrietig van de stemmingswisselingen, juist omdat ik er geen grip op heb. De persoon die mijn helpt zegt: we gaan het niet met medicijnen oplossen, maar met praten.


Antwoord

Nog even een korte reactie op jouw reactie. Ik heb niet bedoeld in mijn antwoord dat je last hebt van depressiviteit! Wel is het bekend dat er bij stemmingswisselingen ook depressieve klachten (dat is wat anders, hoor) kunnen ontstaan!

Fijn dat jouw hulp je zo steunt met gesprekken maar het is belangrijk dat er behalve praten ook medicatie komt als er echt sprake is bij jou van een stemmingsstoornis. Dat is echt goed te behandelen en het is soms zo jammer als je ziet dat mensen veel te lang wachten voor ze de goede medicatie krijgen terwijl het zo helpend is en ondersteunend voor de gesprekken! Het beste is pillen en praten, niet of/of.

Natuurlijk is het van belang dat er dan eerst een diagnose wordt gesteld of er sprake is van een stemmingsstoornis, dit kun je bij een GGZ-instelling, zoals de Eleos en de RIAGG laten doen na overleg met je huisarts. Je krijgt dit door de verzekering volledig vergoed.
 
Ik hoop dat ik je met deze aanvulling heb kunnen helpen!
 
Hartelijke groet,
Petra van Bodegraven

Lees meer artikelen over:

psychologie
Dit artikel is beantwoord door

P.J. (Petra) van Bodegraven-Walraven

  • Geboortedatum:
    26-03-1966
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
122 artikelen
P.J. (Petra) van Bodegraven-Walraven

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb niet speciaal een vraag, maar ik vind het zo moeilijk om naar Gods geboden te leven. Het mislukt zo vaak. Ik doe er misschien ook nog niet genoeg mijn best voor. Ik vind het allemaal erg moeili...
Geen reacties
13-06-2006
Persoonlijk hou ik erg veel van moderne muziek. Alleen weet ik dat popmuziek mij niet dichter bij Jezus brengt. Is er ook verantwoorde moderne christelijke muziek die ik kan luisteren? Is het verantwo...
3 reacties
13-06-2016
Wat is het nut van huisbezoek? Ik zie er altijd als een berg tegen op. Is het is eigenlijk verplicht om de ouderlingen te ontvangen?
Geen reacties
13-06-2003
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering