Pijn in zaadballen

drs. J. de Jongh-van Hoof / Geen reacties

04-06-2007, 00:00

Vraag

Mijn vriend heeft af en toe hele erge pijn in zijn zaadballen, soms zo erg dat hij er misselijk van wordt. Het is altijd wel als ik (zijn vriendin) bij hem ben. Maar we zien er verder geen verband mee. Hij is hiermee naar de dokter gegaan, maar die zei dat het zolang het emotioneel gebonden was, dat er dan niks aan de hand is. Toch blijven we het vreemd vinden. Weten jullie hier iets over; is dit normaal?


Antwoord

Pijn in de zaadballen bij jongemannen die met hun vriendin knuffelen, vrijen of zoenen (zonder dat de man klaarkomt) komt zeker voor, maar is geen zorgelijk gegeven. In het Engels staat dit ook wel bekend als “blue balls” (letterlijk vertaald: blauwe ballen). Wanneer een man seksueel opgewonden raakt, gaat er meer bloed naar de penis en zaadballen dan dat er afgevoerd wordt. Hierdoor krijgt de man een erectie en worden de zaadballen gevuld met bloed. Er is als het ware sprake van stuwing. Wanneer dit niet resulteert in een zaadlozing, kan de man hierbij een pijnlijk gevoel in zijn zaadballen overhouden.

José de Jongh-van Hoof

Lees meer artikelen over:

testikel
Dit artikel is beantwoord door

drs. J. de Jongh-van Hoof

  • Geboortedatum:
    30-11-1967
  • Kerkelijke gezindte:
    Zevende-dags Adventist
  • Woon/standplaats:
    Rijssen
  • Status:
    Actief
270 artikelen
drs. J. de Jongh-van Hoof

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Hoi! Ik ben 14 jaar. Ik had een heel leuke beste vriendin sinds de brugklas. We waren heel close en deden bijna alles samen. Sinds we andere vriendinnen erbij kregen is het heel anders tussen ons. Die...
Geen reacties
04-06-2020
Met welke zonden strijden jongeren nou het meest (bijv. porno/diefstal)? Heeft u nog tips hoe we het beste tegen de zonde kunnen strijden?
1 reactie
04-06-2013
Normaal gesproken ben ik een behoorlijke optimist, maar de laatste tijd zie ik dat niet meer in mezelf terug. Ik voel me steeds vaker ontzettend eenzaam en vraag me dan af wie ik eigenlijk nog heb/voo...
Geen reacties
04-06-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering