(...) Nu is het alleen zo dat als we gemeenschap gehad hebben, dat mijn man vers...

C. den Hamer / Geen reacties

07-04-2007, 00:00

Vraag

Wij zijn nu bijna een jaar getrouwd en gelukkig met elkaar. We genieten ook van de ander. Nu is het alleen zo dat als we gemeenschap gehad hebben, dat mijn man verschrikkelijke last heeft van zijn ogen. Ze schroeien en branden haast dicht en doen erg zeer. Voor hem is dat een beetje een drempel aan het worden om niet meer met elkaar gemeenschap te hebben. Is dit een normaal verschijnsel of moet hij hiervoor naar de huisarts? Wij hopen dat u ons hier wat meer over kan vertellen.


Antwoord

Naar ik begrijp kunnen jullie van elkaar genieten tijdens het vrijen en ook het hebben van seksuele contact verloopt ongestoord. De aangegeven problematiek over branderigheid van de ogen ontstaat nadien. Begrijp ik dit goed? Eerlijkheidshalve moet ik zeggen nog nooit een dergelijke klacht gehoord te hebben in relatie tot seksueel contact. Al nadenkend wat de branderigheid zou kunnen veroorzaken ontstonden er wat gedachten. Is het mogelijk dat jij een bepaalde parfum, lotion of zeep gebruikt waar je man mogelijk allergisch voor zou kunnen zijn? Anders zou ik geen verklaring weten.

Je doet zelf al de suggestie mogelijk hiervoor de huisarts te raadplegen. Dat lijkt mij een juiste en wijze stap als bovenstaand idee niet het geval is. Ik hoop dat er snel een oorzaak en een oplossing voor het probleem wordt gevonden.

Groet,
Kees den Hamer, Psychotherapeut/seksuoloog

Lees meer artikelen over:

seksualiteit in het huwelijk
Dit artikel is beantwoord door

C. den Hamer

  • Geboortedatum:
    15-03-1953
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerd Vrijgemaakt
  • Woon/standplaats:
    Zwolle
  • Status:
    Actief
114 artikelen
C. den Hamer

Bijzonderheden:

Psychotherapeut/Seksuoloog NVVS, GGZ Cruciaal


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

“Wat noemt gij mij goed? Niemand is goed dan God!”, zegt de Heere Jezus. Maar Jezus is toch God? Hoe moet ik dit zien?
Geen reacties
07-04-2006
Mijn hoofd zit vol vraagtekens en zoekt naar een antwoord. Ik ben dooplid van een Hersteld Hervormde gemeente waar ik woon en waar ik ook kerk. Ik wil over naar een andere gemeente van de HHK. Ik voel...
3 reacties
07-04-2018
Ik ben goed bevriend met een jongen uit een evangelische gemeente. Ik zit zelf in de PKN. We denken na over een relatie, maar ik vraag me af of we het ooit samen eens kunnen worden over onze kerken. W...
6 reacties
07-04-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering