Pokeren

drs. J. Hoekman / Geen reacties

06-02-2007, 00:00

Vraag

Is het als christen geoorloofd om te pokeren? Ik bedoel het spelletje zelf, dus zonder dat er om geld wordt gespeeld! We spelen ook spelletjes als Monopoli (hierbij gaat het om nepgeld) of Risk.


Antwoord

De vraag lijkt op het eerste gezicht met een duidelijk “nee” te moeten worden beantwoord. Maar dan zou ik er mij iets te gemakkelijk van afmaken. Zeker wanneer ik de vraag en vooral ook de vragensteller serieus neem. Waarom is pokeren anders dan Monopoli of Risk? Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig. Als je op internet zou gaan rondkijken, dan zul je nergens vinden dat er een site is waar je om echt geld een spelletje Monopoli of Risk kunt spelen. MAAR Als je kijkt of je op datzelfde internet ook om geld kunt pokeren, dan is het antwoord: zoveel je maar wilt en ook om zoveel geld je maar wilt.

Het spelletje Monopoli wordt geen werkelijkheid, maar poker kan zomaar tot een verslaving worden. En als dat gebeurt, dan wordt een mens hoogmoedig en overmoedig en denkt hij dat hij ook om geld dat spelletje wel even zal winnen. Dat noemen we gokverslaving en als je denkt, “maar dat overkomt mij niet”, dan moet je maar eens gaan praten met al die mensen die dat ook hebben gezegd. En daarom is pokeren niet een onschuldig spel, maar de opstap die satan gebruikt om jouw leven van God af te leiden, waardoor je meer op je eigen kracht en hoogmoed gaat vertrouwen. Toe maar, want je zult net zo verstandig en wijs als God worden. Hoe dom blijven wij mensen als het gaat om satans listen?
 
Blijf ver weg van het midden als het gaat om dit soort ‘spelletjes’, want dit spel zal satan van jou winnen!

Ds. J. Hoekman

Lees meer artikelen over:

gamesspelletjes
Dit artikel is beantwoord door

drs. J. Hoekman

  • Geboortedatum:
    27-01-1962
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Urk
  • Status:
    Actief
107 artikelen
drs. J. Hoekman

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan Marijke Rots. Ik ben een vrouw van eind dertig, gelukkig getrouwd met een stel kids. Ben altijd enig kind geweest thuis met een moeder die behoorlijk bezorgd was. Nu is een jaar of wat mijn vader ...
2 reacties
06-02-2014
Ik heb sinds een jaar of drie een bultje op mijn scheenbeen. Het is rozerood en het verandert niet. Af en toe zit er een schilfertje op. Ik weet niet hoe het er is gekomen, heb er ook geen last van. D...
Geen reacties
06-02-2023
Welke God aanbidden christenen? Ik ken Jezus wel, maar over welke God wordt er gesproken in jullie Bijbel? En hoezo denken christenen dan dat ze op God lijken? God staat toch boven ons?
4 reacties
06-02-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering