Hoe moet ik mij haasten om mijns levens wil?

Ds. J.D. Heikamp / Geen reacties

19-01-2007, 00:00

Vraag

Hoe moet ik mij haasten om mijns levens wil?


Antwoord

Op vele plaatsen in de Bijbel kom je het woord "haasten" tegen. Alleen in Jesaja 28 vers 16 lezen we: “Wie gelooft die zal niet haasten.” Daar heeft het dan de betekenis van het gelovig berusten in Gods weg. Anders heeft het meestal de betekenis om ergens voor te vluchten omdat er een groot gevaar aanwezig is om te sterven of gedood te worden. Dan is er dus sprake van uiterste nood om je leven te redden. Alle krachten worden ingespannen om te redden wat er te redden valt.

Nood kunnen we niet beredeneren of jezelf eigen maken. Het heeft geestelijk de betekenis om te vluchten naar de vrijstad omdat de bloedwreker op de hielen zit. Het is de geestelijke nood die uitdrijft naar de Genadetroon om van God geholpen en gered te worden voor de toekomende toorn. Dan is het geen vraag: hoe moet ik mij haasten, want dan val je op de knieën neer voor de Heere met de bede: Heere, redt mijn arme ziel voor de eeuwigheid. Heere, breng mij tot geloof in de Heere Jezus Christus. Heere, bekeer mij zoals U al Uw volk bekeert, zo zal ik bekeert zijn. Dan wordt er bij dagen en nachten gebeden en gesmeekt tot de Heere om uitkomst en behoud. Denk aan de discipelen in de storm: Heere, behoud ons wij vergaan. Toen werd het: Op uw noodgeschrei deed Ik grote wonderen.

Dat geloof haasten van harte toegewenst,
Ds. J. D. Heikamp

Dit artikel is beantwoord door

Ds. J.D. Heikamp

  • Geboortedatum:
    09-11-1939
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Staphorst
  • Status:
    Actief
283 artikelen
Ds. J.D. Heikamp

Bijzonderheden:

Emeritus

website: http://dsheikamp.refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Kan je van iemand eisen dat die gaat geloven? Ik zou graag willen trouwen, maar zie daarin ook moeilijkheden met betrekking tot het zaligmakende geloof. Alle lof aan God, dat ik mag weten dat er verge...
Geen reacties
19-01-2024
Wat betekent de volgende tekst: "Zie, de HEERE rijdt op een snelle wolk, en Hij zal in Egypte komen" (Jesaja 19:1)? Dit moet je zeker niet letterlijk opvatten?
1 reactie
19-01-2011
Wat is nou precies het doel van God met de mensen en met de wereld? Is het Zijn doel om uiteindelijk Zijn Koninkrijk hier op aarde te stichten?
Geen reacties
19-01-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering