Computerspelletjes

G.M. Gerritsen / geen reacties

10-01-2007, 00:00

Vraag

Is het slecht om computerspelletjes te spelen? Kun je als christen zijnde wel Tetris spelen? En welke spellen keurt God wel goed?

Antwoord

Beste jongen/meisje,
 
Gelukkig leven wij in een land met een hoge welvaart. Zoveel rijkdom hebben wij, dat we ons veel vrije tijd kunnen permitteren. Vrije tijd om zelf in te delen. Tijd om ontspannend bezig te zijn. Maar ook tijd om de Heere te zoeken. Ik hoop dat je die tijd ook kent! Dat kan de beste ontspanning geven.
 
Nu je vraag: Computerspelletjes zijn erg leuk en ontspannend. Niets verkeerd aan. Even alles aan de kant zetten. Eventjes heerlijk ontspannen. In die zin zijn spelletjes, of ze nu op de computer staan of niet, goed om te spelen.
 
Alleen nu een paar vragen: Hoeveel tijd van je vrije tijd besteed je aan deze spellen? Is dat in verhouding met tijd met je vrienden/vriendinnen? Is dat in verhouding met gezellig samenzijn in je gezin? Is dat in verhouding met de tijd die je voor de Heere uittrekt? Ga dat eens voor jezelf na.
 
Als je nog vragen hebt over bepaalde spelletjes, of ze wel of niet mogen, bespreek het met je ouders. Vraag waarom iets wel of niet mag. Wees eerlijk en oprecht, vooral ten opzichte van onze God in de hemel.

Met een hartelijke groet,

G. M. Gerritsen, Apeldoorn

G.M. Gerritsen

G.M. Gerritsen

 • Geboortedatum:
  28-02-1978
 • Kerkelijke gezindte:
  Gereformeerde Gemeenten
 • Woon/standplaats:
  Apeldoorn
 • Status:
  Inactief
 • Bijzonderheden:
  docent aardrijkskunde en vertrouwenspersoon

Tags in dit artikel:

games
geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben bezig om voor het clubkamp van de HGJB een toneelstukje/film te bedenken, maar dat is niet mijn vak en ik zou daa...
geen reacties
10-01-2011
Ik ben iemand van 18 jaar die veel naar feesten is gegaan (hardcore feesten), vaak dronken was en drugs gebruikte. Altij...
6 reacties
10-01-2013
Onze zoon van 16 was altijd een serieuze leerling op school. Hij ging ervoor en was ijverig . Maar sinds een half jaar h...
geen reacties
10-01-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering