Moeilijk om open met mijn ouders te praten

J. A. het Lam / Geen reacties

03-01-2007, 00:00

Vraag

Ik vind het moeilijk om open met mijn ouders te praten. Kunnen jullie mij tips geven hoe ik dat zal moeten doen?


Antwoord

Wat zou ik je graag tips geven om opener met je ouders te praten. Natuurlijk kan ik proberen om algemene dingen te zeggen die altijd goed zijn om opener te worden, maar de vraag is om je daar wat aan hebt. Eigenlijk zou ik eerst beter moeten weten waarom het moeilijk voor je is om open met je ouders te praten. Ik zou iets meer moeten weten over de situatie van je ouders en van jezelf.

Ik zou je een heleboel vragen willen stellen: Hoe is je relatie met je ouders? Is er nooit openheid geweest? Heb je broers en zussen? Hoe ervaren die de relatie met je ouders? Willen je ouders niet open zijn? Of ben jijzelf gesloten? Is er iets gebeurd waardoor de openheid weg is? Is er een iets bijzonders waarover je graag met je ouders wilt praten? Heb je redenen om open te durven zijn?

Misschien kun je via Refoweb de vraag nog een keer stellen en dan alvast iets vertellen aan de hand van de vragen die ik je hierboven aanreikte. In jouw geval zou het ook goed kunnen zijn om iemand in vertrouwen te nemen die je ouders en jou kent die kan je misschien een beter antwoord geven.

Mw. J. A. het Lam

Dit artikel is beantwoord door

J. A. het Lam

  • Geboortedatum:
    12-05-1955
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Harderwijk
  • Status:
    Inactief
5 artikelen

Bijzonderheden:
Functie/specialisme: onderwijzeres, PPH bezoeker (

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Graag wil ik de gevaren van de evangelische beweging weten en hoe we ons daar tegen kunnen weren.
Geen reacties
03-01-2020
Het interesseert mij niet als ik dood ben. Ik zorg ervoor dat ik dit op een goede manier doe. Mensen hoeven zich daar geen zorgen over te maken. Ik ga nog wel even lekker wat snacks eten en mezelf bez...
4 reacties
03-01-2019
Beste dominee Van den Brink. De tekst “De verborgen dingen zijn voor de HEERE, onze God, maar de geopenbaarde dingen zijn voor ons en onze kinderen” wordt in een interview ook door u aangehaald om d...
Geen reacties
03-01-2023
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering