(...) Hoe kijkt u tegen achtergrondmuziek aan?

B. Noteboom / geen reacties

04-12-2006, 00:00

Vraag

Even een reactie op de vraag over welke muziek je kunt zingen e.d. Muziek tot eer van God, daar draait het om. Hier ben ik het mee eens. Maar ik vraag me af of muziek luisteren, als achtergrond, dan wel acceptabel is. Vaak doe ik dit omdat het gewoon fijn is om muziek aan te hebben. Maar ik realiseer me dat ik dan niet echt beantwoordt aan het doel, waarvoor muziek gegeven is. Graag een reactie hierop: Hoe kijkt u tegen achtergrondmuziek aan?

Antwoord

Beste vragensteller,
 
Het is voor mij best een moeilijke vraag om te beantwoorden, aangezien ik muziek altijd op de voorgrond aan heb staan. Ik wil namelijk alles goed en duidelijk kunnen horen/volgen. Wanneer muziek bij mij zacht op de achtergrond aanstaat, wil ik de muziek helemaal volgen, dit lukt dan niet en moet de muziek weer harder.

Persoonlijk denk ik dat instrumentale muziek erg geschikt is als achtergrondmuziek. Ik denk dat de muziek, naast de sfeer te scheppen en bepaalde instrumenten te laten horen, daarvoor ook bedoeld is. Bij een zang-cd is het wat anders, het lijkt mij beter om dat heerlijk op de voorgrond aan te zetten en mee te luisteren/zingen!

Voor dergelijke zaken heeft God ook een 'speelruimte' gegeven. Héél duidelijk staat in Zijn Woord dat alles tot eer van God moet zijn. Misschien voel je iedere keer als je muziek (uiteraard tot eer van God) op de achtergrond aanzet je erg schuldig. Stop er dan mee, het is niet goed om tegen je geweten in te gaan, en waarom zou je het niet op de voorgrond aanzetten?

Maar misschien kan jij danken voor de mooie achtergrondmuziek die tegelijk God eert! Het is je van harte gegund ervan te genieten!
 
Gods zegen in al deze dingen toegewenst!
 
Hartelijke groet,
Bert Noteboom

B. Noteboom

B. Noteboom

 • Geboortedatum:
  10-02-1984
 • Kerkelijke gezindte:
  Divers
 • Woon/standplaats:
  Almere
 • Status:
  Inactief
 • Bijzonderheden:
  * Jeugdevangelist in Almere
  * Lid van Chr. Gem. 'De Wegwijzer'
  * Koordirigent / liedschrijver

Tags in dit artikel:

muziek
geen reacties

Terug in de tijd

Wij hebben een dochter van 16, die momenteel in havo 5 zit. Ze is van jongs af aan zeer nadrukkelijk aanwezig geweest in...
1 reactie
04-12-2009
Kun je ook Heilig Avondmaal vieren buiten een kerkverband? Bijvoorbeeld met je gezin of anderen? In de zomervakantie ga ...
7 reacties
04-12-2010
Ik heb een vraag aan ds. Simons. Dominee, gisteren heb ik de uitzending van JijDaar gezien, waar u hebt gesproken over e...
3 reacties
04-12-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering