Veranderen van seksuele oriëntatie

drs. J(oke) Ronner-Wattel / geen reacties

04-12-2014, 13:32

Vraag

Ik ben verliefd op een man, maar hij heeft gevoelens voor andere mannen en gaat hierom geen relatie aan met een vrouw. Is het mogelijk dat iemand met gevoelens voor het zelfde geslacht toch kan gaan houden van een vrouw?

Antwoord

Je vraagt je af of een man die homoseksuele gevoelens heeft toch van een vrouw kan gaan houden, waarbij ik ervan uit ga dat je bedoelt dat zo iemand veranderen kan in zijn seksuele oriëntatie. Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Er zijn wetenschappers die zeggen dat homoseksualiteit niet te veranderen is. Er zijn ook onderzoeken en studies die het tegendeel beweren. Bij sommige Pinksterbewegingen zegt men dat homoseksualiteit door gebed te genezen is. Een verschil is dat zij het als een ziekte zien, waarvan dus genezing mogelijk is terwijl de meeste psychologen en wetenschappers het geen ziekte meer noemen maar soms wel zeggen dat een bepaalde therapeutische aanpak verandering kan geven.
 
Wat me opvalt is dat de man op wie je verliefd bent er zelf voor kiest geen relatie met een vrouw aan te gaan. Hij is er blijkbaar van overtuigd dat hij niet wil of kan veranderen. Het lijkt me belangrijk om dat als uitgangspunt te nemen en te respecteren, je verliefdheid ten spijt.

Joke Ronner-Wattel

drs. J(oke) Ronner-Wattel

drs. J(oke) Ronner-Wattel

 • Geboortedatum:
  26-06-1960
 • Kerkelijke gezindte:
  Gereformeerd Vrijgemaakt
 • Woon/standplaats:
  -
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Functie: GZ-Psycholoog

Tags in dit artikel:

geaardheid
geen reacties

Terug in de tijd

Ik weet niet of jullie het kennen, maar ik ben een keer naar Soul Survivor geweest. Ik heb daar heel veel geleerd. Maar ...
geen reacties
04-12-2008
Mag je, als onbekeerd iemand, Gods zegen toewensen aan anderen? Bijvoorbeeld op een kaart die je stuurt?
3 reacties
04-12-2010
Ik heb een vraag aan een ambtsdrager van de Gereformeerde Gemeenten. Wat wordt er toch bedoeld als er in de preek gezegd...
6 reacties
04-12-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering