Bijbal

Dr. J. Groenewoud-Roozemond / Geen reacties

10-11-2006, 00:00

Vraag

Ik heb laatst gemerkt dat aan mijn rechter zaadbal een klein balletje zit. Is dit de zogenaamde bijbal? Maar hij zit niet aan mijn andere zaadbal. Ik maak me ongerust, en weet eigenlijk niet of ik ermee naar de dokter moet gaan.


Antwoord

Ik kan niet goed beoordelen wat jij gevoeld hebt. Het is onwaarschijnlijk dat jij je bijbal als separaat "balletje" naast je testikel voelt. Het feit dat je het alleen aan de rechterkant voelt is ook vreemd. Het lijkt mij wijs, als je het balletje nog steeds voelt, om dit aan je huisarts te laten zien/voelen. Het kan van alles zijn. Meest waarschijnlijk is een kleine vochtcyste (hydrocele) of een vaatkluwe, maar de beoordeling laat ik graag aan je huisarts over.

Lees meer artikelen over:

testikel
Dit artikel is beantwoord door

Dr. J. Groenewoud-Roozemond

  • Geboortedatum:
    01-01-1976
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Lienden
  • Status:
    Inactief
2 artikelen

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wat is de reden dat er dominees zijn die na het lezen van de wet of de geloofsbelijdenis (en zingen) het grote gebed doen en daarna pas het te behandelen hoofdstuk uit de Bijbel lezen?
1 reactie
10-11-2015
Ik ben moeder van een dochter van achttien jaar. Sinds zij na vier jaar mentaal weer prettiger in haar vel is gaan zitten, heeft zij al snel op haar nieuwe school en haar nieuwe werkplek veel leuke co...
Geen reacties
10-11-2015
Aan evangelist Van Dooijeweert. Ik zie en hoor mensen om mij heen, ook van mijn (jonge) leeftijdgenoten, zo krachtig getuigen van God. Zij blijven staande in de strijd. Ik heb geen Bijbelteksten in ...
1 reactie
10-11-2021
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering