Ik heb voor u gebeden dat uw geloof niet ophoude

Ds. P. van der Kraan / Geen reacties

11-09-2006, 00:00

Vraag

“Ik heb voor u gebeden dat uw geloof niet ophoude”, zegt Jezus tegen Petrus. Mag ik dat op mezelf toepassen?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Je vraag is wel kort, maar niet zo makkelijk te beantwoorden. Ik moet 'm in ieder geval voorwaardelijk beantwoorden; anders gezegd: een slag om m'n arm houden. Dat komt omdat je niet schrijft waarom je deze vraag stelt en wie je bent. Met het laatste bedoel ik niet dat je je naam moet noemen, maar wel dat je iets zegt over je eigen leven en hoe je innerlijke gesteldheid is. Ik bedoel: gelijk je op Petrus? Weet je van een ander leven? Ben je uit de dood overgegaan tot het leven? Als Jezus zegt dat Hij voor Petrus heeft gebeden dat diens geloof niet zal ophouden, is er bij Petrus wel sprake van geloof. Mag jij zeggen dat dát er bij jou ook is, hoe klein, zwak en bestreden misschien ook? Als dat laatste het geval is, geldt de voorbede van Jezus ook voor jou.

Ds. P. van der Kraan

Ds. P. van der Kraan

Ds. P. van der Kraan

  • Geboortedatum:
    06-02-1948
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Arnemuiden
  • Status:
    Actief
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben een meisje van 19 en mijn cyclus is erg onregelmatig. Het laatste half jaar hou ik het bij en varieert het van de 25 dagen tot 43 dagen. Wel is mijn menstruatieperiode altijd hetzelfde (eerste ...
Geen reacties
11-09-2009
Ik vergeet vaak te bidden voor het eten en vind dat heel erg. Ik ben nog maar veertien jaar, dus ik kan het beter nu leren. Heeft u tips voor mij om het niet te vergeten?
Geen reacties
11-09-2019
Mag je van God je eigen gemeente verlaten door één keer per zondag naar een andere gemeente (kerkverband) te gaan en de andere keer wel bij je eigen gemeente te kerken? Of heeft God je met een special...
Geen reacties
11-09-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering