Geen probleem met ongefilterd internet en televisie

drs. J. Hoekman / geen reacties

15-08-2006, 00:00

Vraag

Ik begrijp niet waarom er zo moeilijk wordt gedaan over ongefilterd internet en televisie. Ik lees daarover niets in de Bijbel. Hoe kunnen christenen zo naïef zijn om een televisie in hun huis te weren? Dan moet je ook de bibliotheek sluiten en de krant de deur uit doen. Wat is er zo slecht aan televisie? De Heere God heeft geen idee wat televisie en internet zijn.

Antwoord

In de eerste plaats wordt er ‘moeilijk’ over gedaan omdat ongefilterd internet hetzelfde is, als ongewenste intimiteiten. Ik krijg heel veel zondige plaatjes/advertenties en pop ups waar ik niet om vraag. Het is het middel van satan om ons tot zonde te verleiden. Je moest eens weten hoeveel mensen verslaafd zijn aan gokken, omdat je iedere keer weer van die plaatjes op je scherm krijgt van een digitale casino. Of hoeveel huwelijken uitlopen op een scheiding door al die zogenaamde onschuldige chatboxen. En dan spreek ik nog maar niet over al die seksadvertenties en mails die je in je e-mailbox binnenkrijgt en ook gewoon kunt openen als je internet en mail niet is gefilterd. Wie is er nu naïef?

Ben jij dat of zijn al die christenen dat? Als jij praktiserend christen wilt zijn en dus naar Gods wil wilt leven, dan kun je niet zonder filters op je internet en je mailbox! Bij de bibliotheek is dat heel anders, omdat ik daar niet hoeft binnen te stappen als ik de verleiding niet kan weerstaan om daar allerlei verkeerde boeken en cd’s te lenen. Maar bij internet heb ik die keuze niet, omdat dit ongewild en ongevraagd zomaar op mijn beeldscherm verschijnt en in mijn mailbox.

Als jij zelf niet kunt bedenken waarom televisie zo slechts kan zijn voor vele mensen (b.v. door verkeerde tijdsbesteding: uren naar films zitten kijken) dan is er wel wat mis met jouw relatie met de Heere. En dan heb ik deze wedervraag: hoeveel tijd besteed jij per dag aan Bijbelstudie en gebed? Hoeveel tijd heb je over voor de Heere die in Zijn eeuwigheid, jou de tijd heeft gegeven om bijvoorbeeld te leven en er nog te zijn. Dat de Heere geen idee heeft wat tv en internet is, vind ik, als je dat werkelijk denkt, zorgelijk!

De Bijbel staat vol met voorbeelden over televisie en ongefilterd internet: “Want de bezoldiging der zonde is de dood, maar de genadegift Gods is het eeuwige leven, door Jezus Christus, onzen Heere.”

Ds. J. Hoekman

drs. J. Hoekman

drs. J. Hoekman

 • Geboortedatum:
  27-01-1962
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Urk
 • Status:
  Actief

Tags in dit artikel:

internettv
geen reacties

Terug in de tijd

Een familielid van mij heeft vroeger veel mensen erge pijn gedaan door haar geroddel en lelijke praat over andere mensen...
geen reacties
15-08-2004
Aan Marijke Rots. Enorm bedankt voor uw antwoord op mijn vraag "problemen met schoonvader." U stelde wat vragen en daarb...
4 reacties
15-08-2012
Ik ben een jongere van 18 en heb een vriend die nog niet veel ouder is. We hebben nu iets meer dan een jaar een relatie....
12 reacties
17-08-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering