Wat als God (een keer krachtig) tot je gesproken heeft en soms nog spreekt? Wat ...

Kand. G.A. van Ginkel / Geen reacties

21-06-2006, 00:00

Vraag

Wat als God (een keer krachtig) tot je gesproken heeft en soms nog spreekt? Wat moet je dan doen?
ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

God spreekt tot je door middel van Zijn geopenbaarde Woord: de Heilige Schrift, de Bijbel. Het Woord wordt gehoord als Woord van God, door de krachtige werkingen van de Heilige Geest, Die Heere is en Die levend maakt. Wat moet je doen? Hoor des HEEREN Woord!
 
Wat moet je doen? God danken, dat Hij spreekt door Zijn Woord. God danken dat Hij spreekt tot jóu! En: bidden om de gave van Zijn Geest, opdat je het Woord mag verstaan zoals God wil dat je het zult verstaan! In het bijzonder wel, als je meent dat je van Godswege een bepaalde opdracht krijgt. De vraag kan zijn: was dit woord werkelijk Góds Woord?
 
Er is een bekend verhaal uit de tijd van ds. Ledeboer. De vrouw van een boerenarbeider klaagde bij de dominee dat haar man niet meer wilde werken. Hij had een stem gehoord -zo zei hij- die hem vertelde: Je hoeft niet meer te werken. Ds.Ledeboer vroeg: Heb je boven in de schoorsteen een luikje? Dan ga ik naar boven. Maar zeg niets tegen uw man! De man kwam thuis en ging bij de haard zitten. Toen riep ds. Ledeboer van boven door het luikje: Jan, Jan!  Jan antwoordde: Ja, Heere. De stem uit het luikje zei: Je moet weer gaan werken hoor Jan!  Ja, Heere, ik zal het doen, zei Jan. Toen hij weg was, kwam dominee weer tevoorschijn (...). Een welgemeende en effectieve vorm van pastoraat, bedreven door een nuchtere dominee.
 
In alle eerlijkheid moet worden vastgesteld dat ook satan een zeer goed kenner is van de Schrift en dat hij zich kan voordoen als een engel van het licht. Daarbij schroomt hij het gebruik of (beter gezegd) misbruik van Bijbelteksten niet! Wat God geeft keert tot God weer met lofprijzing en dankzegging. Het verootmoedigt en verwondert! Bid God om licht en wijsheid!

Kand. G. A. van Ginkel

Kand. G.A. van Ginkel

Kand. G.A. van Ginkel

  • Geboortedatum:
    13-01-1958
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Maartensdijk
  • Status:
    Actief
  • Bijzonderheden:

    Pastoraal werk te Veen, Wijk (bij Heusden) en Groenekan.

Geen reacties

Terug in de tijd

Ik blijk zwanger te zijn. Wij hebben al zes kinderen, van wie twee zwaar lichamelijk gehandicapt. Vier maanden geleden ben ik bevallen van onze jongste en de gynaecoloog zei dat ik, omdat ik nog geen ...
26 reacties
21-06-2012
Al enige tijd vraag ik me af wat de achtergrond is van de straf voor Eva (en daarmee de vrouwen) van het “met smart kinderen baren.” Waarom wordt de mens juist hierin gestraft? Staat dit misschien ook...
Geen reacties
21-06-2016
Door veel teleurstellingen, pijnlijke ervaringen en onrecht overweeg ik steeds sterker en vaker om mijn lidmaatschap van de Gereformeerde Gemeenten op te zeggen en te breken met alles. Toch is er stee...
3 reacties
21-06-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering