(...) over zondag 15 zei u: Het geloofsleven begint niet met het geloof in een g...

Ds. H. Paul / Geen reacties

17-06-2006, 00:00

Vraag

Geachte dominee H. Paul. Tijdens een leespreek van uw catechismusverklaring over zondag 15 zei u: Het geloofsleven begint niet met het geloof in een gekruisigde Christus. Ik begrijp wat u bedoelt, maar mag ik wel tot Hem vluchten om die echte kennis van mijn schuld te ontvangen? Ik verlang ernaar om de Heere Jezus te kennen, om een schuilplaats in Hem te mogen hebben, maar dat echte buigen voor God in mijn schuld heb ik niet, daar kom ik vanuit mezelf niet.


Antwoord

Beste vraagstel(ler),

Het ware geloofsleven begint niet met de kennis van de gekruiste Christus. Maar die kennis is wel uit de gekruiste Christus. Daarom mag je komen, zoals je bent om van Hem te ontvangen wat er voor nodig is om tot die kennis te komen: kennis van God en van je zelf. En zo kennis van Hem. Hij nodigt ieder die onder het Woord leeft tot Zich, om die genadegaven van Hem te ontvangen. Denk aan Matth. 11 vers 28; Joh. 7 vers 37b, enz. Er is geen zondekennis nodig die we eerst zouden moeten hebben om tot Hem te mogen komen. Het komt allemaal uit Hem. Hij klopt zelfs op de deur van je hart ( Openb. 3:20). Houd maar aan en zeg: "Ik zal u niet laten gaan voor U mij zegent."

Hartelijk gegroet,
Ds H. Paul

Dit artikel is beantwoord door

Ds. H. Paul

  • Geboortedatum:
    16-07-1928
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Moerkapelle
  • Status:
    Inactief
235 artikelen
Ds. H. Paul


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wat is of wat houdt een heilige kus in waar Paulus onder andere de Thessalonisenzenbrief mee afsluit?
Geen reacties
17-06-2021
Ongeveer negen maanden geleden is mijn relatie uitgegaan. We waren verloofd en hadden al een lange tijd trouwplannen. Helemaal uit het niets was het over. Ze deed het via whatsapp (ja, echt erg) en da...
2 reacties
17-06-2022
Is het normaal dat er naarmate je ouder wordt steeds meer haren op je lichaam komen en ze ook steeds langer worden? Zelfs op borsten, buik en rug? (een meisje).  
Geen reacties
17-06-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering