Stel: mijn vriend en ik willen volgend jaar oktober trouwen. Wanneer moet je dat...

Alie Hoek - van kooten / geen reacties

29-05-2006, 00:00

Vraag

Stel: mijn vriend en ik willen volgend jaar oktober trouwen. Wanneer moet je dat dan tegen je ouders zeggen? Nog een vraag: Wanneer ben je het meest vruchtbaar?

Antwoord

Zodra er trouwplannen zijn, zeg je dat tegen je ouders. Meestal komt zoiets ‘spelenderwijs’ als vanzelf al ter sprake. Als je een tijdje verkering hebt, dan verwachten ouders zoiets op een gegeven moment ook wel. Als ouders denk je dan ook wel eens: “Zouden ze nog geen trouwplannen hebben?” En meestal komt zoiets tijdens de gesprekken al wel eens ter sprake, omdat bijv. iemand in je familie- en/of kennissenkring trouwt. Ik zou er zeker niet te lang mee wachten. Voor de familie is het ook fijn om te horen dat een stel wil gaan trouwen.

Een vrouw is het meest vruchtbaar rond de eisprong. De eisprong, ook wel ovulatie genoemd, vindt plaats ongeveer 14 dagen vóór de volgende menstruatie. De tijd tussen de eisprong en de volgende menstruatie is namelijk een vaste tijd van ongeveer 14 dagen. Wat wel variabel is, is de tijd die zit tussen de menstruatie en de eisprong, dus het eerste gedeelte van de cyclus.

Alie Hoek-van Kooten

Alie Hoek - van kooten

Alie Hoek - van kooten

Tags in dit artikel:

relaties
geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben bekend met de regel dat vrouwen het hoofd bedekt moeten hebben in de kerk. Maar wat is een belijdenishoed? Is dat...
7 reacties
29-05-2017
Over het thema 'Autisme' en subgroepen zoals PDD NOS en Asperger zijn al diverse vragen beantwoord. In dit dossier ...
geen reacties
29-05-2013
Ik heb een heel groot probleem: ik vind twee jongens leuk... En zij vinden mij ook leuk. De ene ken ik wel al wat langer...
1 reactie
30-05-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering