(...) Als Hij altijd bij Gods kinderen blijft, hoe kan het dat zij toch in de zo...

Ds. D. Breure / Geen reacties

10-04-2006, 00:00

Vraag

In Johannes 14 vers 16 staat: “En Ik zal de Vader bidden, en Hij zal u een andere Trooster geven, opdat Hij bij u blijve in der eeuwigheid.” Deze andere Trooster is de Heilige Geest. Als Hij altijd bij Gods kinderen blijft, hoe kan het dat zij toch in de zonde vallen?
ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Heel kort kan het antwoord zijn: juist omdat de Heilige Geest bij/met Gods kinderen blijft kunnen zij wel vallen in zonde, maar niet afvallen van het geloof. We zouden dat zo voor kunnen stellen: de Heilige Geest blijft altijd met Gods kinderen, maar Zijn kracht/invloed kan Hij inhouden, laten verminderen. Hetzij om te beproeven, hetzij omdat Hij door de gelovige zelf bedroefd is. En als Hij Zijn invloed inhoudt, dan kunnen en zullen allerlei zonden de overhand krijgen. Maar omdat Hij nooit weggaat van de gelovigen zorgt Hij ervoor dat er vroeg of laat toch weer inkeer en berouw komt. Anders zou het leven met God ook geen léven meer zijn van waken/bidden/strijden/nederigheid, maar verworden tot een automatisme van hoogmoed, zelfgenoegzaamheid en luiheid.
 
Heel mooi zijn deze dingen ook beschreven in de Dordtse Leerregels, hoofdstuk 5 paragrafen 1 t/m 7, met name 1,3,4,7.

Ds. D. Breure

Ds. D. Breure

Ds. D. Breure

  • Geboortedatum:
    30-08-1962
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Kockengen
  • Status:
    Actief
Geen reacties

Terug in de tijd

Kort geleden hebben we, na een bijna voldragen zwangerschap, ons derde kindje verloren. Zelf vinden we veel troost bij de Heere en voelen we ons gedragen door het meeleven van familie en gemeenteleden...
10 reacties
10-04-2012
Is het raar om na een jaar nog steeds verliefd te zijn op dezelfde persoon?  
Geen reacties
10-04-2015
Beste mijnheer Slurink. In 2015 beantwoordde u deze vraag over 'goede muziek', wat mij toen goede handvatten gaf. Onlangs kocht ik een heel nieuwe cd, van Tenira Sturm, wat ik erg mooi vind, “To belie...
3 reacties
10-04-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering