Vooroordelen bij voorbede

Redactie Refoweb / 2 reacties

19-09-2023, 08:03

Vraag

Over een aantal weken wordt bij mij een gastric bypass uitgevoerd. Een operatie waarover ik al een jaar aan het denken ben en in gebed heb neergelegd voor de Heere. Nu is het een (goede) gewoonte om voorbede te vragen waarbij ook wordt aangegeven welke ingreep iemand ondergaat. Maar bij deze operatie vind ik dat ingewikkeld. Dit door vooroordelen waar je mee te maken hebt en het ethische aspect wat kan spelen rond deze operatie. Wat overigens bij mij ook reden was voor de lange aanloop. Daarnaast wil ik liever niet aan de grote klok hangen dat ik deze ingreep krijg. Hoe kan ik hiermee omgaan?

ADVERTORIAL

Familiedagen - 17, 18 & 19 oktober

Familiedagen 2023 in Evenementenhal Gorinchem belooft een geweldige ervaring te worden voor gezinnen in de herfstvakantie. We hebben een indrukwekkend programma samengesteld, vol met leuke en educatieve activiteiten voor alle leeftijden.

Meer informatie...

Familiedagen - 17, 18 & 19 oktober

Antwoord

Heel eenvoudig. Overleg met je wijkouderling of predikant. Beiden hebben ambtsgeheim. Je kunt de gastric bypass in de voorbede laten omschrijven als een maagoperatie.

Redactie Refoweb

Redactie Refoweb

 • Kerkelijke gezindte:
  Divers
 • Woon/standplaats:
  Divers
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Mailadres: vragen@refoweb.nl

2 reacties
Rembrand
19-09-2023 / 09:37
Het lijkt me niet passend dat het oordelen over de keuze van de vragensteller al hier op refoweb begint.
Het noemen van een maagoperatie zal ook vragen en roddels oproepen.
Is het een optie om geen voorbede te vragen? De vragensteller kan steun zoeken bij de mensen die vertrouwd zijn.
Ellenoor
19-09-2023 / 11:09
Maagoperatie lijkt me een prima optie. Je kunt evt ook vragen of ze het gewoon een operatie willen noemen. Volgens mij worden bij ons ook niet alle prostaten, baarmoeders en dergelijke concreet benoemd. Natuurlijk kun je altijd vragen krijgen van gemeenteleden (dat is ook een kant van meeleven), dan kun je het alsnog uitleggen. Als je zelf een weloverwogen keus hebt gemaakt, hoef je je er ook niet voor te schamen, toch? Misschien helpt jouw openheid anderen ook weer om open te zijn en zich kwetsbaar op te stellen. En misschien kan je meedenken met iemand anders die ook een dergelijke operatie overweegt. Ook in dat soort dingen kunnen we elkaar beter tot een hand en een voet zijn dan dat we allemaal het wiel zelf proberen uit te vinden.
Je kunt op dit bericht reageren. Klik hier om in te loggen.

Terug in de tijd

Ik heb een vraag aan een psycholoog/hulpverlener. Begin dit jaar heb ik een ernstige vertrouwensbreuk met mijn toenmalige psycholoog gehad. Ik kwam erachter dat de betreffende psycholoog niet voldoend...
Geen reacties
18-09-2019
In de Bijbel staat dat God na de zondeval tegen Eva zegt: “Tot uw man zal uw begeerte zijn.” Dat zou betekenen dat seksualiteit een gevolg is van de zonde en geen scheppingsgave. Maar kinderen zijn ee...
Geen reacties
18-09-2019
Hoe kan een huwelijk überhaupt stand houden als een van de twee het grootste gedeelte van zijn/haar tijd op het internet sekssites bezoekt?
1 reactie
18-09-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering