Koningshuis populair

Ds. J.D. Heikamp / Geen reacties

02-06-2023, 09:51

Vraag

Het Koningshuis is van oudsher helaas enorm vrijzinnig. Zo hebben zij nogal bijzondere hofpredikers gehad die de opstanding en de schepping afdeden als verzinsels. Hoe is het mogelijk dat dit instituut en deze familie die overduidelijk zo ontzettend weinig op heeft met het geloof, zo populair is binnen onze gezindte?


Antwoord

Dat heeft te maken met de geschiedenis van het huis van Oranje en toen ons land een koninkrijk werd. Vooral de christenen hebben hier de hand des Heeren in mogen opmerken tot op deze dag toe, ondanks uw terechte opmerkingen.

Er zijn koningen en koninginnen geweest en prinsen die de Heere hebben mogen vrezen en dienen. Mede dankzij hun invloed hebben we een grondwet gehad waarop een christelijke stempel was gedrukt. Uw weet dat het moderne heidendom dit alles -of althans veel wetten- heeft veranderd. Zelfs onder goddeloze wetten staat de handtekening van de koning en zijn voorgeslacht. Denk aan abortus en euthanasie enz., ten hemel schreiend, nietwaar?

Niet vergeten dat op onze scholen warm les wordt gegeven over het koningshuis en we van ganser harte uitzien of de Heere onze koning en zijn familie zou willen bekeren tot God. Ik heb het meegemaakt dat ik in de zondagse morgendienst bad voor de koning en hij op datzelfde moment in een vliegtuig overvloog om in het buitenland zijn vakantie te gaan vieren.

In Gods woord staat dat we hebben te bidden voor allen die in hoogheid gezeten zijn en dus ook voor het huis van Oranje. Bidt u ook mee, al is het zuchtend?

Hartelijke groet van een met een bezwaard hart,
Ds. J. D. Heikamp

Dit artikel is beantwoord door

Ds. J.D. Heikamp

  • Geboortedatum:
    09-11-1939
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Staphorst
  • Status:
    Actief
283 artikelen
Ds. J.D. Heikamp

Bijzonderheden:

Emeritus

website: http://dsheikamp.refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik zou later graag een relatie willen, maar ik heb in mijn vorige relatie gemerkt dat het moeilijk voor mij is om echt lief te hebben. Ik ben vaak zo op mezelf gericht en vind het moeilijk om rekening...
Geen reacties
02-06-2009
Wat ik niet snap en begrijp is waarom de boetedag van de Ger. Gem. gehouden is op moederdag. Vorig jaar is mijn dochter aan kanker overleden en juist dan is moederdag een beladen dag; dit zal niet all...
4 reacties
02-06-2014
Hoe moeten wij denken over de Joodse feesten? Hebben die voor vandaag nog betekenis? Er zijn christenen die er veel Bijbeluitleg uit halen.
Geen reacties
02-06-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering