Verschijning van overledene

Redactie Refoweb / Geen reacties

29-12-2022, 08:03

Vraag

Een dierbare is overleden en mocht getuigen van Gods liefde en vergeving. We mogen geloven en vertrouwen dat deze dierbare een kind van God mocht zijn. Op de begrafenis werd ook gesproken over diens besef van zonde maar ook de getuigenis over een liefdevolle en genadige God.

Nu is er alleen iets raars gebeurd. Op een bepaald moment (lang na het overlijden) is deze dierbare aan de rouwenden verschenen. De broers en zus (drie in totaal) hebben afzonderlijk van elkaar op hetzelfde moment zijn stem gehoord en een beeld van de overledene gezien. Ze wonen ver weg van elkaar en pas na een tijdje heeft één van de broers dit schuchter vertelt. Toen kwamen zij erachter dat ook de andere twee dit hebben meegemaakt, op hetzelfde moment.

We vragen ons af wat we hier van moeten denken. Het betreft onze neven en nicht. We zijn allemaal kerkgangers binnen de Gereformeerde Gemeenten en hebben ons nooit met dit soort zaken bezig gehouden. Hoe moeten wij hier mee omgaan?


Antwoord

Wil je ons de namen en telefoonnummers van de drie betrokkenen mailen (vragen@refoweb.nl)? We zoeken uit hoe het precies zit en vragen vervolgens een van onze panelleden om een reactie.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2363 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wat is emotioneel overspel? En wanneer is daar sprake van?
3 reacties
28-12-2010
Ik heb een vraag over de drie-eenheid van God. Hoe moet ik dat zien? Als ik tot de Zoon bid, bid ik dan ook tot de Vader? Of moeten wij altijd tot de Vader bidden in de naam van de Zoon? Ik bid veel...
26 reacties
28-12-2023
Wat wil de Bijbel zeggen met de vele verschillende soorten bekeringen? Mogen we daar uit afleiden dat de Heere mensen op verschillende manieren bekeert?
Geen reacties
28-12-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering