Kindermoord door Herodus

Redactie Refoweb / 1 reactie

01-11-2022, 08:50

Vraag

Ik las het verhaal over dat Herodes Jezus wilde doden en daarom liet Herodes alle kinderen van twee jaar en daar onder doden in de streek van Bethlehem. Net zoals dat bij alle kindjes in de Nijl in de tijd van Mozes. Is er een reden dat zoveel kindjes moesten sterven zodat Jezus geboren zou worden en in leven zou blijven? God kan toch alles? Het is zo lastig te begrijpen dat dingen dan zo moeten gaan soms. Als je erover nadenkt is het namelijk heel heftig wat daar is gebeurd.


Antwoord

De kindermoord door Herodes vond plaats na de geboorte van Jezus en niet daarvoor. We moeten ook niet God de schuld geven van de ellende toen en nu. Mensen veroorzaken dat. Zie verder het artikel 'Jozef en Maria naar Egypte of Jeruzalem' en de antwoorden onder de tag 'Oorsprong van kwaad'.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2367 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Jedidjas
01-11-2022 / 13:09
Ik denk dat je beide geschiedenissen als geestelijke strijd moet zien. Satan wist dat Jezus zou komen, dit is al in genesis voorzegt dat de kop vd slang vermorzelt zou worden.
De strijd erom heen is een teken hoe belangrijk Jezus komst is, en hoe belangrijk dat wij Hem als onze persoonlijke Verlosser aannemen. Satan deed er dus alles aan dit te voorkomen.

(Extra feitje is ook dat satan niet alwetend is, maar bluft en imponeert. anders wist hij wel waar hij exact moest zijn om Jezuste doden in die tijd.)

Terug in de tijd

Ik ben een meisje van 23 jaar en heb nu 2,5 jaar verkering met een jongen van 24 jaar. Onze relatie is erg goed en we passen goed bij elkaar. We kunnen goed praten over gezellige en goede dingen, maar...
5 reacties
01-11-2010
Kan iemand mij uitleggen wat een PCO Syndroom is? En kan dat ooit over gaan? Wanneer moet je het in een relatie zeggen dat je dat hebt? (heb nog geen relatie nu). Mensen om mij heen zeggen: vlak voor ...
Geen reacties
01-11-2007
We hebben al een tijd verkering. Mijn vriend komt uit de Christelijk Gereformeerde Kerk en ik zit in de Gereformeerde Gemeente. Bij hem in de kerk hoeven vrouwen geen hoed op, doordeweeks dragen de me...
Geen reacties
01-11-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering