Persoonlijke band met Jezus

Ds. W. Pieters / Geen reacties

17-10-2022, 10:07

Vraag

Hoe krijg ik een (levende) relatie met Jezus? Om op Zijn werk (ook voor mij!) te vertrouwen is toch meer dan een blind vertrouwen nodig, dus zeg maar een persoonlijke band. Maar hoe weet ik dat dit wederzijds is en ik niet zal horen: Ik heb je nooit gekend” enz. Ik ken Jezus vanuit Zijn woord maar wie zegt dat Hij míj́  (persoonlijk!) ziet staan?


Antwoord

Een levende en persoonlijke band met Jezus kun je niet arrangeren, slechts krijgen; wel om vragen en in de weg der middelen wandelen. Maar het is en blijft Zijn geschenk. Hij kiest Zijn vrienden uit.

Wie is er welkom bij Hem? Wie ontvangt Hij gewillig? Dat weten we niet dan alleen uit het Woord. En daarin liet Hij schrijven dat Hij tollenaren en zondaren ontvangt en met hen eet (Lukas 15). Als jij je zonden belijden en doen wat in Johannes 1 vers 12 staat, dan legt Hij een persoonlijke band met je aan. Weet je niet hoe je dit moet doen? Hij wil het je wel geven en nodigt je met de woorden van Mattheüs 11 vers 28.

Ds. W. Pieters

Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. Pieters

  • Geboortedatum:
    27-06-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Elspeet
  • Status:
    Actief
259 artikelen
Ds. W. Pieters

Bijzonderheden:

website: dspieters.refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Laatst had ik een gesprek met iemand die katholiek is. Ik ben bang dat ik te ver ben gegaan met mijn woorden. Zo heb ik bijvoorbeeld gezegd dat de Paus meer een toneelstuk opvoert. En als hij zijn moo...
Geen reacties
15-10-2004
Beste meneer Van Dooijeweert. Allereerst wil ik u hartelijk danken voor uw  reactie. Voor de tijd die u vrij nam om de vraag te beantwoorden. Ik vind het fijn dat u nog de tijd neemt om op vragen van ...
Geen reacties
15-10-2007
Mag je dansen?
Geen reacties
15-10-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering