Geld geven aan armen of goede doelen

Redactie Refoweb / geen reacties

29-07-2022, 08:03

Vraag

Bijbels gezien is het een plicht om als christen 1/10 van je geld te geven aan armen of goede doelen. Nu roept dat een tweetal vragen bij mij op. Ik ben nog jong, hoe weet je aan welk doel je moet geven of aan welke stichting voor arme landen? Tegenwoordig komen ze zoveel langs de deuren voor allerlei doelen en wat je in deze tijd ook kunt afvragen is waar je geld werkelijk naar toe gaat, ook met overmaken.

En hoe moet je geld apart houden als je zelf al moeite hebt met elke maand rond te komen komen en hard aan het sparen bent om voor de toekomst wat te kunnen betalen? (huis, trouwerij, etc.) In deze tijd is alles zo duur. Of ben je dan weer hebzuchtig en gierig?

ADVERTORIAL

Ontmoet de vervolgde kerk

Als we iets kunnen leren van de vervolgde kerk, dan is het wel dat de Here God een Baken van hoop is. Hoe de vervolgde kerk hiermee omgaat, horen we tijdens de Open Doors-dag op 8 oktober 2022.

Boek nu je tickets!

Ontmoet de vervolgde kerk

Antwoord

Daarover kun je meer lezen in de artikelen onder de tags 'Tienden' en 'Collecte'. Bijvoorbeeld: 'In mijn maag met collectes'.

 

Redactie Refoweb

Redactie Refoweb

 • Kerkelijke gezindte:
  Divers
 • Woon/standplaats:
  Divers
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Mailadres: vragen@refoweb.nl

geen reacties

Terug in de tijd

Wat was nu de echte oorzaak van de scheuring van het rijk in 926 voor Christus van Israël behalve de zonde van Salomo?
geen reacties
28-07-2005
Ik ben een meisje van 18 en sinds ik in de zorg werk, werk ik ook regelmatig in de weekenden. De zondag krijgt dan een h...
geen reacties
31-07-2018
Na bijna twee jaar een relatie te hebben, zit ik er even helemaal door heen. Niet zozeer met haar, als wel met haar vade...
4 reacties
28-07-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering