Pendelen

Redactie Refoweb / 3 reacties

14-04-2022, 08:06

Vraag

Een collega van mij doet aan pendelen. Ze gebruikt het in haar werk met mensen (coaching) en ook privé, bijvoorbeeld om te bepalen welke (homeopathische) middelen er nodig zijn voor haar kinderen of huisdieren wanneer die ergens last van hebben. Volgens mij is dit occult. Klopt dit? En hoe kan ik op een goede manier het gesprek aan gaan zonder meteen veroordelend te zijn?


Antwoord

Je zou je buurvrouw eens kunnen vragen of ze niet bang is dat haar kinderen (of cliënten) op deze wijze niet occult belast raken en angsten ontwikkelen in de toekomst. Vervolgens kun je duidelijk maken hoe de Bijbel er over denkt. De Bijbel veroordeelt occultisme scherp. Dan moeten wij het maar niet beter weten...

Lees ook: 'Wichelroedelopen'

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2359 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
Jedidjas
14-04-2022 / 22:13
Ja, zeker occult. Het machtigste wapen is je gebed voor haar.

Daarnaast krijg je misschien een keer een opening om in liefde uit te leggen dat dit occult is, je kunt vragen of ze het onwetend doet.
En vertellen dat jij je hoop en advies aan God vraagt in gebed.
Sma
15-04-2022 / 15:53
Mooie reactie van Jedidjas. We hoeven niet altijd gelijk met onze mening klaar te staan en de ander te vertellen wat hij in onze ogen fout doet.

Soms heb ik het idee dat we heel hard proberen om bokken te laten blaten als een schaap. Maar daarmee ben je nog steeds een bok. Pas als bokken schapen worden (en dat kan bij God), gaan ze vanzelf blaten. Dan gaan ze zichzelf niet gedragen als een schaap, dan zìjn ze een schaap geworden.
Iboi
17-04-2022 / 07:00
Ik zou er persoonlijk alleen iets van zeggen als het jou een keer aangaat. En dan bij jezelf houden. Ik wil dat niet omdat..... Je kan ook vragen waarom ze dit doet of hoe lang ze dit al doet? Dan kom je erachter wat iemand 'zoekt' en nodig heeft. Grote kans dat je dan ook op Christus kan wijzen. Ga niet proberen iemand te veranderen, omdat jij vindt dat je het beter weet.

Terug in de tijd

Wat kun je als ouders doen om een beetje te zien wat onze kinderen op hun mobiel doen? Is er ook een filter voor mobiel internet? Wij zien dat er zoveel via YouTube kan worden gekeken. En dat wordt ma...
5 reacties
13-04-2013
De Heere Jezus zegt over Judas (diegene die Hem verraden zou): het ware beter dat hij niet geboren was. Maar dat geldt toch voor iedere ongelovige die de helse pijn tegemoet gaat?
Geen reacties
13-04-2020
Opmerking 1: Het antwoord van ds. Pieters vraagt om reacties. In alle bescheidenheid neem ik afstand van zijn oordeel over de EO. Hij karikaturiseert en stelt vast dat de EO verwerpelijk en verfoeilij...
Geen reacties
13-04-2003
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering