Schreeuwen tegen mijn kinderen

Redactie Refoweb / 2 reacties

23-03-2022, 07:54

Vraag

Ik schreeuw de hele dag tegen mijn kinderen. Ik weet dat dit fout is. Telkens denk ik: nu doe ik het niet meer. Maar dan ontplof ik weer en reageer het op hen af. Hoe moet ik dit stoppen? Ik weet mij geen raad meer en ben bang dat ik ze heb beschadigd voor heel hun leven. Ik denk dat ik ook er doorheen zit.


Antwoord

Zie voor het antwoord deze artikelen:

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2359 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
Maartjex23
23-03-2022 / 12:17
Hi Schrijver,

Mijn naam is Maartje en ben 18 jaar. Ik ben mezelf dagelijks aan het verdiepen in het geloof. Al hoewel ik veel weet, laat ik een advies op basis vanuit het geloof over aan iemand met meer ervaring.

Dan denk je misschien nu: "Waarom schrijf je deze reactie" Ik zag jou verhaal voorbij komen op refoweb en het raakte me. Dit komt omdat ik ben opgegroeid in een (christelijk) gezin waar er dagelijks tegen mij werd geschreeuwd. Maar daar bleef het vaak niet bij. Ik kreeg veel verwijtingen en scheldwoorden naar mij toe als kind, en ik heb daar tot op de dag van vandaag nog last van. Nu weet ik natuurlijk niet hoe jullie thuissituatie precies in elkaar zit, maar ik weet zeker dat er hoop is voor jou en je gezin. Laat dit niet zomaar aan je voorbij gaan en pak de kans om desnoods elke dag je zorgen bij god neer te leggen en te bidden.

Wel wil ik een aantal bijbel teksten met je delen die de bijbel spreekt over woede en boosheid in het algemeen. Zo spreekt 1 Johannes 3:15 "Het is dus goed om even afstand te nemen en te kalmeren als je boos wordt." en Leviticus 19:17-18 roept ons op om de persoon op wie we boos zijn wel ter verantwoording te roepen, maar om niet haatdragend te worden of wrok te koesteren.
Iboi
23-03-2022 / 13:02
Deze vraag had ook van mij kunnen zijn. Perfectie bestaat niet. Probeer te kijken waar je rust kan inbouwen, zodat er minder stress ontstaat. Doe een stapje terug in je werk als je dat hebt. Een dagdeel of dag minder werken als dat mogelijk is. Probeer te plannen, spullen van te voren klaarzetten enzo. Vraag hulp, ik heb sinds kort een huishoudelijke hulp 1x per week 2 uur en dat maakt zó'n verschil. Je hebt ook je partner nodig in het opvoeden van de kinderen, om hun gedrag aan te pakken en er samen voor te zorgen dat het rustiger verloopt. Probeer in contact te blijven met je kinderen.

Wat een tips van iemand die in hetzelfde schuitje zit.... Ik ben nog lerende, maar deze dingen helpen mij. Sterkte!

Terug in de tijd

Ik snap het beeld niet wat Bunyan schetst over ingaan door de  poort. Op het moment dat Christen het poortje doorloopt zijn z’n zonden nog niet vergeven, maar loopt hij wel op de goede weg. Hoe kan da...
Geen reacties
21-03-2017
Geachte dominee, graag zou ik van u uw mening of uw visie willen horen over het volgende. Ik ben nu zo’n vier maanden weer samen met mijn vriend. We zijn zo’n jaar uit elkaar geweest, naar mijn inzien...
Geen reacties
21-03-2018
Pas stelde ik een vraag over draden in de mond. Ik ben er achter gekomen dat het volgens mij vooral verergert als ik die avond daarvoor op mijn droge lippen vaseline of labello aanbracht.
Geen reacties
21-03-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering