Doordeweekse kerkdienst

Redactie Refoweb / Geen reacties

31-03-2021, 13:39

Vraag

Is doordeweekse dienst verplicht? Uiteraard is naar de kerk gaan nooit teveel of overbodig, maar moet ik mij schuldig voelen als ik niet ga doordeweeks? Wij hebben op donderdagavond weleens kerk en mijn ouders gaan vaak niet, of af en toe luisteren we thuis. Toch voel ik een soort schuldgevoel als ik weet dat er kerk is en dat we niet gaan of luisteren, terwijl dit misschien wel de taak van mijn ouders is om ons hierin te stimuleren en een voorbeeld te zijn.

Anderzijds zegt God ook: zes dagen zult gij arbeiden en al uw werk doen en de zevende dag is de rustdag. Dan hoor je sowieso naar de kerk te gaan en je andere dingen te laten voor wat het is. En het geloof of bekering is niet door goede werken en het is niet zo dat ik niet wil gaan of luisteren, maar als niemand thuis gaat of luistert dan wordt het voor mij ook lastig. En soms moet ik zelf leren voor school of opdrachten maken, is dat erg als ik dat voor laat gaan of daardoor het niet doe? Ik vind het lastig om hier onderscheid in te maken. Het is niet mijn bedoeling om God te onteren.


Antwoord

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2356 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb een vraag n.a.v. Johannes 15: 1-8 waar het gaat over de ware Wijnstok. In vers 2 staat: “Elke rank die in Mij geen vrucht draagt, neemt Hij weg; en elke rank die vrucht draagt, reinigt Hij, o...
3 reacties
31-03-2023
Ik word gekweld door veel (verlatings)angsten. Ik heb veel meegemaakt in mijn jeugd. Nu heb ik weer een meisje maar ben soms erg angstig dat zij mij weer verlaat. Ik heb hiervoor ook professionele hul...
Geen reacties
31-03-2009
Van mijn oude basisschool is er een jubileumboek uitgegeven met veel (klassen)foto’s van 25 jaar terug tot nu. Ik vraag me af af of dit geoorloofd is ten opzichte van het privacybeleid?
Geen reacties
31-03-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering