Huilen van de pijn tijdens menstruatie

drs. A. Meijer / 2 reacties

12-01-2021, 08:04

Vraag

Tijdens mijn menstruatie kan ik niet lopen van de pijn in mijn benen. Ik slik in principe de pil door, maar soms breekt het toch door. Ik heb endometriose, maar volgens mijn artsen is dit niet de oorzaak. Ik slik tramadol tegen de pijn, maar dit werkt niet voldoende. Ik lig soms te huilen van de pijn. Beide benen doen dan pijn, evenals mijn onderrug. Wat kan ik hier tegen doen?


Antwoord

Beste vragenstelster, 

Als ik jouw verhaal lees dan denk ik: het kan goed mogelijk zijn dat de pijn in jouw benen komt door endometriose. Zeker als het alleen bij de menstruatie optreedt.  Maar als de artsen die jij gesproken hebt aan iets anders denken dan zullen ze daar een reden voor hebben. Het is misschien goed om het nog eens met hen te bespreken.

De opties die je mijns inziens hebt zijn: pijnstilling en/of hormonale middelen. Paracetamol, NSAID's (ibuprofen, naproxen en diclofenac) mogen eventueel gecombineerd worden met tramadol. 

Daarnaast zijn er andere hormonale middelen waarbij je grote kans hebt dat je niet meer menstrueert (denk aan het spiraal, implanon of de prikpil). Deze middelen kun je dus ook overwegen. Bedenk wel dat o.a. het spiraal mogelijk een abortieve werking heeft. Er is discussie over hoe groot die kans daadwerkelijk is.


Vriendelijke groet en sterkte,
A. Meijer, huisarts

Lees meer artikelen over:

Endometriosemenstruatie
Dit artikel is beantwoord door

drs. A. Meijer

  • Geboortedatum:
    14-12-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Ouderkerk aan de Amstel
  • Status:
    Actief
282 artikelen
drs. A. Meijer

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
Gepeizen
12-01-2021 / 12:33
Novasure al overwogen?
Lekkerbek
14-01-2021 / 13:08
Ik ben werkzaam bij een endometriosepoli. Je mag mijn gegevens opvragen bij Refoweb. Ik raad je met klem aan om een afspraak te maken bij een endometriosepoli, niet bij een algemene gynaecoloog! We krijgen te vaak patiënten pas doorgestuurd als ze al jaren aan het tobben zijn!
Pijn in benen is zoals dr Meijer aangeeft wel één van de symptomen die voor kunnen komen bij endometriose.
Neem gerust contact op! Er is ook een endometriosestichting waar je prima om info kunt vragen!

Terug in de tijd

Seksuele opvoeding van jonge kinderen We zijn over dit onderwerp aan het nadenken i.v.m. met onze oudste, die zit in groep 3. Inmiddels heb ik daar wel een boekje voor gevonden: “Pappa we krijgen een ...
Geen reacties
09-01-2010
Aan ds. A.T. Vergunst. Geachte dominee, vanmorgen luisterde ik een preek via Prekenweb.nl die u gehouden hebt over Galaten 3, de rechtvaardige zal uit zijn geloof leven. De Heere heeft me een aantal j...
5 reacties
09-01-2015
Ik ben sinds drie weken bezig met het geloof, maar ik loop af en toe nog steeds vast terwijl ik heel graag wil geloven. Ik las het boek Leviticus en ik zie daar nogal veel tegenstrijdigheden, bijvoorb...
Geen reacties
09-01-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering