Struggles rond seksualiteit

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

11-08-2020, 11:56

Vraag

Ik ben bang dat er iets mis met mij. Wij zijn een getrouwd stel (1 jaar). In onze verkering hebben natuurlijk al het één en ander met elkaar meegemaakt. Soms als vrouw heb ik hier echt nog weleens last van. In mijn verkering ben ik ook vaak onzeker geweest over onze relatie. Dit werd gelukkig wel minder, maar soms bleef die onzekerheid knagen. Ik was bijvoorbeeld best wel bang dat mijn vriend het opeens zou uitmaken, niet meer van mij hield etc. Nu we getrouwd zijn is dit gelukkig helemaal weg.

Wel hebben we echt struggles op het gebied van seksualiteit. Ik wil of heb vaak simpelweg gewoon echt geen zin, het doet me niets dat hij mij aanraakt. In onze verkering was dat niet zo, dan vond ik het juist fijn. Ook ben ik blij als we geen gemeenschap hebben. Ik vind het allemaal zo’n gedoe en voor mij is het ook niet fijn. Kan dit komen door mijn onzekerheid in onze relatie dat ik nu niet wil?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Met een anoniem en kort briefje kan ìk het antwoord op je vraag niet geven, maar de vraag stellen is heel vaak haar ook beantwoorden! 

Er is niet iets ‘mis’ met jou, zoals je veronderstelt, maar wellicht is het voor jou (en voor jullie relatie) goed om eens een paar gesprekken met een relatietherapeut aan te gaan. Of misschien eerst eens sámen aan tafel gaan zitten om te praten over de verwachtingen en teleurstellingen die je hebt ervaren na één jaar getrouwd te zijn. 

Een andere tip: schrijf elkaar een serieuze open en eerlijke brief over gevoelens, gedachten, wensen voorafgaande aan een gesprek met elkaar. Mocht je echtgenoot dit (nog) niet zien zitten, doe het dan voor jezelf. Het kan zo leerzaam zijn om een en ander eens op een rij te zetten! Kun je hier (voorlopig) iets mee? Laat anders nog maar weer van je horen!

Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

seksualiteit in het huwelijk
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1502 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Een vraag aan een Ger. Gem.-panellid. Moet een mens zijn geestelijke doodstaat inleven na de levendmaking/wedergeboorte? Dit lijkt namelijk nogal paradoxaal, omdat de mens na de levendmaking pas ge...
Geen reacties
08-08-2018
In hoeverre 'moet' je elkaar na een jaar verkering kennen? Wij hebben namelijk soms het idee dat we nog te ver van elkaar leven. Kunt u misschien enkele richtlijnen, tips geven? Alvast hartelijk bedan...
2 reacties
08-08-2009
Als je weleens geld hebt gestolen of zoiets en je krijgt er later veel berouw over, wil de Heere het dan vergeven als je het bij de Heere neerlegt? Als ik mijn handel en wandel aan de Heere bloot kom ...
1 reactie
08-08-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering