Twijfelen of het goed zit

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

22-06-2020, 08:06

Vraag

Ik las op jullie pagina advies rond twijfel en relatie/verloving/verliefdheid/bij de juiste partner zijn. Ikzelf ervaar in mijn relatie ook vaak twijfel, maar heb gemerkt dat twijfel niet persé hoeft te betekenen dat je niet bij de juiste partner bent. Soms kan angst (maak ik wel de juiste keuze, perfectionisme, op alle slakken zout leggen...) een aanleiding zijn om te twijfelen. Het is niet altijd gemakkelijk dat onderscheid te maken.

In de verhalen die ik las op Refoweb en de vragen van deze vrouwen herkende ik een beetje mijn verhaal. Vroeger dacht ik dat twijfel betekende dat het niet goed zat en ik het moest uitmaken. Daardoor heb ik in het verleden foute keuzes gemaakt. Ik ben zelf ook christen en merk dat bij deze gevoelens een groot schuldgevoel gepaard gaat en dat dit echt een lijdensweg is. Omdat ik mijn verhaal ook herken bij de vragen van deze vrouwen wou ik deze onderstaande blog graag aan jullie meegeven, want ik weet dat deze aandoening weinig bekend is. Hopelijk vinden jullie het niet erg dat ik deze feedback geef, maar ik wil graag met mijn persoonlijke ervaring anderen helpen.

 


Antwoord

Beste vraagsteller,

Nou ja, een vraag stelt u niet. U wilt uw ervaring delen en zo anderen behoeden voor eventuele valkuilen. Prima, zou ik zeggen. Wie het wil lezen en er zijn/haar voordeel mee wil/kan doen heeft de gegevens.

Overigens lijkt mij de ‘aandoening’ van verliefd-worden-en-twijfelen-bij –de-juiste-keuze iets van alle tijden en plaatsen. Niets mis mee. Mits men bij liefde ook trouw in gedachten heeft!

Marijke Rots

Tags in dit artikel:

relatietwijfels
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1499 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Kent iemand psych-k therapie en weet u of dit christelijk verantwoord is? Ik zit al een lange tijd in een burn-out en de minderwaardigheidsgevoelens, het aanpassen, niet goed genoeg zijn etc. Ik zit e...
Geen reacties
20-06-2023
Ik heb een vraag over fordyce spots. Dit zijn bultjes op en rondom de penis. Het jeukt en is soms pijnlijk. Verder vind ik het een vervelend gezicht en maakt het me onzeker voor de toekomst als ik ooi...
Geen reacties
20-06-2022
Hoe gaat het afstuderen van een student theologie eigenlijk? Moeten die ook een onderzoek doen? En hoe worden ze uiteindelijk dominee?
2 reacties
20-06-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering