Beperkingen

C. M. Chr. Rots - de Weger / geen reacties

18-06-2020, 10:50

Vraag

Ik heb beperkingen en moet met veel dingen geholpen worden, bijvoorbeeld met wassen en aankleden, waar m’n moeder dan bij helpt. Tijdens de vakantie van mijn ouders heeft mijn tante geholpen bij het wassen. Toen gebeurde er iets met me waar ik niets aan kon doen en schaamde me enorm. Het was ook heel verwarrend en vond het ook wel fijn als ze naar me keek? Is dat normaal of zondig?

Antwoord

Beste vraagsteller,

Als ik het goed begrijp ben je een jongen cq. jonge man. Toen je tante je hielp met de ADL (algemeen dagelijkse verzorging) tijdens de vakantie van je ouders ‘reageerde’ je lichaam op een andere vrouw dan je eigen vertrouwde moeder. Dat is niet zo vreemd, hoor. Verwarrend misschien wel, want het eigene vertrouwde van je moeder was er niet!

Maarre... belangrijk is wat je er mee dóét! Verandert de verhouding tot je tante erdoor? Ik ga ervan uit, dat zij een stuk ouder is dan jij bent. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Bespreek het met haar en zeg dat je dit niet wilt, maar ook een man-op-weg-naar-volwassenheid bent. Als je tante wijs en verstandig is zal zij je geruststellen en helpen met verwarrende gevoelens. Zo niet, en je gaat gevoelens ontwikkelen die je niet wilt hebben voor je tante (of zij ontwikkelt gevoelens voor jou zodat jullie beiden in verwarring raken) vraag dan om een wijkverpleegkundige die als professionele hulpverlener zal handelen. Daar is thuiszorg, die je via je huisarts in kunt schakelen, voor bedoeld! Zij zijn nabij in de zorg en houden tegelijk de nodige afstand. Tenslotte moet je geholpen worden, en het kan al moeilijk genoeg zijn om je van iemand afhankelijk te weten!

Marijke Rots

C. M. Chr. Rots - de Weger

C. M. Chr. Rots - de Weger

 • Geboortedatum:
  18-02-1947
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Aalten
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af. Lees hier het jubileuminterview.

geen reacties

Terug in de tijd

Is het geoorloofd om kinderen aan het avondmaal toe te laten?
geen reacties
17-06-2019
Ik ben in contact gekomen met iemand die een praktijk heeft voor kinesiologie. Nu schreven jullie eerder dat dit niet oc...
1 reactie
17-06-2013
Ik ben moeder van een lieve jongen die nou ongeveer een half jaar is. In het verleden heb ik veel meegemaakt en is er oo...
geen reacties
19-06-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering