Verlichting van premenstrueel syndroom

M. M. Methorst / geen reacties

21-05-2020, 08:05

Vraag

Ik heb premenstrueel syndroom (PMS), ik vind dit heel onprettig. Het komt elke maand terug. Nu zoek ik naar theekruiden o.i.d. tot verlichting. Ik zie dat er voor PMS theesoorten zijn die tegelijk gebruikt worden voor de overgang. Waarom wordt PMS gelijkgesteld aan de overgang? Het is toch juist tegenovergesteld? Ik wil iets innemen wat mijn vruchtbaarheid niet belemmert. Graag zou ik advies willen.

Antwoord

Beste vraagsteller, 

PMS kan vervelende klachten geven, dus ik kan me voorstellen dat u zoekt naar producten die de klachten kunnen verminderen. Echter is mij een relatie/wetenschappelijk bewijs onbekend over de werking van theekruiden op PMS of juist op de overgang. PMS en de overgang zijn dan wel gerelateerd aan de cyclus/hormoonhuishouding, maar dat betekent inderdaad niet dat het hetzelfde is.

Qua middelen vanuit de drogist voor PMS-klachten kan ik u niet direct een advies geven wat goed zou kunnen helpen. Een alternatief voor de pil of het hormoonspiraal (wat de vruchtbaarheid belemmert) zou bijvoorbeeld een antidepressivum kunnen zijn. Maar dat iets wat u het beste met uw eigen huisarts kan bespreken. Voor overige tips bij PMS-klachten wil ik u ook graag verwijzen naar thuisarts.nl.

Met vriendelijke groet,
Martijn Methorst

M. M. Methorst

M. M. Methorst

  • Status:
    Actief
  • Bijzonderheden:

    Huisarts

Tags in dit artikel:

Premenstrueel Syndroom (PMS)
geen reacties

Terug in de tijd

Over de hoofdbedekking uit 1 Korinthe 11 zijn al diverse vragen beantwoord. In dit dossier vind je deze terug. Staa...
geen reacties
20-05-2013
Ik ben een 16-jarige kleindochter van een binnen de reformatorische gezindte bekende dominee. Mijn opa (de dominee dus) ...
1 reactie
21-05-2019
Sinds een tijdje heb ik last van dwanghandelingen en voor al van dwanggedachten. Als ik een negatieve gedachte binnen kr...
geen reacties
20-05-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering