Rapper voorspelde pandemie

Redactie Refoweb / 1 reactie

03-04-2020, 14:14

Vraag

Ik kwam de clip tegen van een rapper die Dr Creep heet. Het muzieknummer heet Pandemic. Er wordt gerapt over een pandemie, influenza, coronavirus, 2020. De clip komt van het album “I am the storm” en is gepubliceerd op 21/6/2013. Hoe kon deze rapper zes jaar geleden voorspellen wat er nu gebeurt in de wereld?

Antwoord

Dat is niet zo ingewikkeld. Virussen zijn er al sinds mensenheugenis. Het SARS-virus, verwant aan corona, ontstond in 2003. De Mexicaanse griep in 2009. Deskundigen hebben het corona-virus al jaren geleden voorspeld. En er gaan er nog veel meer en veel ergere virussen, plagen en rampen komen. Daar hoef je geen profeet (of rapper) voor te zijn. Lees het boek Openbaring.

Lees ook: www.nd.nl/opinie/opinie/706451/bang-voor-de-uitbraak (2004)

Redactie Refoweb

Redactie Refoweb

 • Kerkelijke gezindte:
  Divers
 • Woon/standplaats:
  Divers
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Mailadres: vragen@refoweb.nl

1 reactie
mortlach
03-04-2020 / 16:08
Waarom zijn mensen hier zo verbaasd over? Talloze schrijvers en artiesten doen 'voorspellingen' in hun werk, en ja, dat betekent dat er zo nu en dan een paar tussen zitten die het 'juist' hadden. Maar hoeveel zijn er die er totaal naast zaten? Geen idee, want daar wordt niet naar gekeken en die komen niet in het nieuws. Dat heet met een groot woord "confirmation bias", geloof ik, hoewel het ook 'sampling bias' kan zijn.

Terug in de tijd

Ik ben me de laatste tijd aan het verdiepen in het ontstaan van de Reformatie, Dordtse Leerregels enz. Ik heb een redeli...
1 reactie
02-04-2013
In onze gemeente wordt er op zondag in het gebed vaak aandacht besteed aan de nieuw begonnen week, die voor velen een ni...
geen reacties
02-04-2013
Wat is eigenlijk de grondslag van een evangelische gemeente en wat zijn de verschillen in die gemeenten onderling?
1 reactie
02-04-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering