Zonden leren kennen

ir. Raymond H. Warnaar / Geen reacties

12-02-2020, 11:43

Vraag

Kan je je zonden hebben leren kennen maar de Zaligmaker nog niet hebben omhelsd door een waar geloof?


Antwoord

Beste vragensteller,

Het antwoord kan heel kort zijn: ja, dat kan zeker. Kijk maar naar het dramatische leven van iemand als Judas of koning Saul. Beide mannen wisten wat ze verkeerd hadden gedaan. Ze (her)kenden hun zonden en wellicht hadden ze er ook spijt van. Maar ze hadden geen enkele behoefte of verlangen om naar God terug te keren door op zijn Zoon, de Heere Jezus, te vertrouwen. Integendeel, beide mannen pleegden zelfs zelfmoord!

Zo kan het ook vandaag met ons gaan. We kunnen in ons leven zien wat er niet goed is. We kennen en erkennen dan onze zonden. En het kan zelfs zijn dat onze zondekennis steeds groter wordt en dat we meer dan vroeger inzien hoeveel dingen leeg en nutteloos zijn, zelfs verkeerd zijn, dus zondig en afschuwelijk in Gods ogen. We kunnen er zelfs verdrietig en moedeloos van worden. Maar we kunnen de zonden ook ontkennen of kleiner maken door de omstandigheden de schuld te geven. Dat kan ook. Of hopen dat de zonden morgen minder worden. Vergeet het maar!

Wat God wil is dat we met al onze zonden naar Jezus komen! Hij kan en wil onze zonden wegnemen, door ze te bedekken met Zijn bloed. Hij heeft daar de diepe pijnlijke smadelijke straf aan het kruis vrijwillig voor geleden. Onvoorstelbaar, wat een liefde! En nu nodigt Hij je uit om je zonden te belijden en te vertrouwen dat het offer van Jezus ook nodig en geschikt is om jouw zonden weg te nemen. Bij dat vertrouwen hoort dat je Jezus als je enige Heere en Zaligmaker erkent en vrijwillig wilt gehoorzamen. Hij staat met open armen op je te wachten! Je hoeft niets mee te nemen dan je eigen tekort en vuiligheid (zonden). 

Val voor Hem neer, raak Hem aan, omhels Hem, kus Hem. Het mag! Het moet! Het geeft je rust en vrede die het verstand te boven gaat! Wat is God groot en goed, dat Hij mensen zoals jou en mij zo dichtbij opzoekt en nodigt!

Ben je al gekomen?

Vriendelijke groet,
Raymond Warnaar

Lees meer artikelen over:

zondekennis
Dit artikel is beantwoord door

ir. Raymond H. Warnaar

  • Geboortedatum:
    17-08-1968
  • Kerkelijke gezindte:
    ICF (zendingsgemeente CGK)
  • Woon/standplaats:
    Apeldoorn
  • Status:
    Inactief
94 artikelen
ir. Raymond H. Warnaar

Bijzonderheden:

Directeur NET Foundation (wereldwijd voorgangers toerusten), toeruster/spreker, voormalig evangelist in Latijns-Amerika en ouderling ICF Apeldoorn.


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Zijn er goede redenen om het filmen van de trouwdienst te verbieden?
59 reacties
12-02-2014
Al geruime tijd heb ik het verlangen om predikant te worden. Dit jaar moet ik kiezen wat ik wil gaan studeren. Ik verlang er dus wel naar om predikant te worden, maar hoe weet ik of dit mijn roeping i...
Geen reacties
12-02-2005
Ik ben al wat ouder en heb via internet een waardevol iemand ontmoet. Waar ik een vraag over wil stellen is mijn sterk wisselende gevoelens. Rationeel kan ik waardevolle dingen noemen, maar mijn gevoe...
Geen reacties
12-02-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering