De vossen hebben holen

Redactie Refoweb / 3 reacties

07-02-2020, 13:37

Vraag

Jezus woonde in Kapernaum. Hoe kan Hij dan zeggen: “De vossen hebben holen, en de vogelen des hemels nesten; maar de Zoon des mensen heeft niet, waar Hij het hoofd nederlegge”?


Antwoord

Het antwoord is te lezen in het artikel 'Jezus volgen vraagt om zelfverloochening'.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2356 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
Jeffree
07-02-2020 / 17:53
Dit vroeg ik me laatst ook af!
Wat misschien nog helpt: Marcus 2:1-12 lijkt zich af te spelen in Jezus' eigen huis. Met andere woorden: Hij had ook in Zijn eigen huis geen rust om neer te liggen, ze braken Zijn (!) dak zelfs open.

Jezus' woorden puur letterlijk nemen: 'geen voorwerp hebben om op te liggen', lijkt mij strijdig met Mar 4:38, ik denk dus dat Jezus bedoelt: nooit eens rust hebben.
Samuel1448
10-02-2020 / 10:57
Over het algemeen wordt verondersteld dat de geschiedenis in marcus 2 zich afspeelde in het huis van Petrus waar Jezus verbleef als Hij in Kapernaüm was. Dit huis, wat al sinds de 1e eeuw als kerkgebouw werd gebruikt is overigens nog steeds te zien in Kapernaüm en was oorspronkelijk ongeveer zes meter in het vierkant. Tegenwoordig is er bovenop de restanten een kerk gebouwd met een glazen vloer. Als het inderdaad zo is dat dit de plek is waar vier mannen hun zieke vriend op een bed aan vier touwen naar beneden lieten zakken dan kijk je door deze glasplaat op dezelfde manier naar beneden als de vier mannen indertijd.
CrA
12-02-2020 / 12:01
Een vos heeft zijn hol en een vogel zijn nest, wat trekt. Jezus had mogelijk een huis(Joh. 1:40), maar Hij was niet Thuis, bij Vader.

Terug in de tijd

Aan iemand uit de Gereformeerde Gemeenten. In onze tijd is er veel verdeeldheid in de samenleving en de politiek. Vanuit een politieke partij is het heel goed mogelijk om standpunten in te nemen en bi...
Geen reacties
07-02-2022
Wij zijn een jaar getrouwd en een half jaar aan het proberen om zwanger te worden. Ik heb een heel onregelmatige menstruatiecyclus. Tussen de 20 en 40 dagen ongeveer. Ik ben ondertussen een templijst ...
Geen reacties
07-02-2008
Ik heb nog een verhelderingsvraag over het adres van de apostolische brieven. Met name over de brieven van Petrus. Petrus schreef die brieven aan de uitverkorenen naar de voorkennis van God en aan deg...
3 reacties
07-02-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering