De vossen hebben holen

Redactie Refoweb / 3 reacties

07-02-2020, 13:37

Vraag

Jezus woonde in Kapernaum. Hoe kan Hij dan zeggen: “De vossen hebben holen, en de vogelen des hemels nesten; maar de Zoon des mensen heeft niet, waar Hij het hoofd nederlegge”?

Antwoord

Het antwoord is te lezen in het artikel 'Jezus volgen vraagt om zelfverloochening'.

Redactie Refoweb

Redactie Refoweb

 • Kerkelijke gezindte:
  Divers
 • Woon/standplaats:
  Divers
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Mailadres: vragen@refoweb.nl

3 reacties
Jeffree
07-02-2020 / 17:53
Dit vroeg ik me laatst ook af!
Wat misschien nog helpt: Marcus 2:1-12 lijkt zich af te spelen in Jezus' eigen huis. Met andere woorden: Hij had ook in Zijn eigen huis geen rust om neer te liggen, ze braken Zijn (!) dak zelfs open.

Jezus' woorden puur letterlijk nemen: 'geen voorwerp hebben om op te liggen', lijkt mij strijdig met Mar 4:38, ik denk dus dat Jezus bedoelt: nooit eens rust hebben.
Samuel1448
10-02-2020 / 10:57
Over het algemeen wordt verondersteld dat de geschiedenis in marcus 2 zich afspeelde in het huis van Petrus waar Jezus verbleef als Hij in Kapernaüm was. Dit huis, wat al sinds de 1e eeuw als kerkgebouw werd gebruikt is overigens nog steeds te zien in Kapernaüm en was oorspronkelijk ongeveer zes meter in het vierkant. Tegenwoordig is er bovenop de restanten een kerk gebouwd met een glazen vloer. Als het inderdaad zo is dat dit de plek is waar vier mannen hun zieke vriend op een bed aan vier touwen naar beneden lieten zakken dan kijk je door deze glasplaat op dezelfde manier naar beneden als de vier mannen indertijd.
CrA
12-02-2020 / 12:01
Een vos heeft zijn hol en een vogel zijn nest, wat trekt. Jezus had mogelijk een huis(Joh. 1:40), maar Hij was niet Thuis, bij Vader.

Terug in de tijd

Ik lees eigenlijk overal in de antwoorden dat verliefdheid over gaat. Is dat zo? Ik zit met het volgende verdriet in mij...
geen reacties
07-02-2008
Kunnen doopleden van de Gereformeerde Gemeenten hun huwelijk kerkelijk laten bevestigen als ze nog geen belijdenis gedaa...
3 reacties
07-02-2011
Van huis uit ben ik niet opgevoed met wandelen op zondag. Nu ik op mezelf woon vind ik de verleiding groot om naar het b...
11 reacties
07-02-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering