Docent erg close

J.M. Strijbis / Geen reacties

10-12-2019, 11:07

Vraag

Samen met twee vriendinnen hield ik twee weken een docent in de gaten. We vonden dat hij close was met twee andere meiden uit de klas. Hij praatte opvallend veel met hen en lachte veel met ze, vergeleken met alle andere meiden uit de klas. Vorige les kwamen we erachter dat hij naar de borsten keek van die meiden. Ook werd hij ongemakkelijk en rood toen een van hen vroeg of ze naar het toilet mocht en of iedereen een kwartier eerder weg mocht.

Dat kijken naar die twee meiden was zo opvallend dat heel de klas het had kunnen zien, want het was geen snelle blik. Maar wel 2 seconden en dat wel vijf keer. We dachten dat die twee meiden de enige ‘slachtoffers’ waren, maar nee. Toen de les was afgelopen en iedereen uit het lokaal liep, keek hij naar vier andere meiden.

We willen als het zo doorgaat niet meer de les in en we weten niet wat we er mee aan moeten. Moeten we het tegen de meiden zelf zeggen of juist tegen onze mentor? Wat betekent dit voor de docent en is dit overdreven van ons? Ik voel me verdrietig dat dit gebeurt en meiden uit m’n klas hiervan de dupe zijn. Ik voel me hierdoor ook misbruikt.


Antwoord

Dag vragenstelster,

Bedankt voor je vraag. Heel goed dat je dit vraagt en dat je je afvraagt wat jouw reactie zou moeten zijn.

Ik adviseer je om naar de docent zelf te stappen. Dat is de meest moeilijke weg, maar wel de meest Bijbelse volgens Mattheüs 18, vooral vers 15. Ga maar samen naar hem toe. Als hij jullie hoort is het oké. Hoort hij jullie niet, dan zou ik naar je mentor gaan. En natuurlijk is het lastig en verdrietig voor jou. Maar je doet het ergens voor. Het kan voor jullie allebei winst opleveren. 

Het zou ook nog kunnen zijn, dat hij het niet herkent. Bid de Heere maar of Hij meegaat. Ik wens je van harte Gods Zegen hierbij.

Groetjes,
J. M. Strijbis

Lees meer artikelen over:

leraar
Dit artikel is beantwoord door

J.M. Strijbis

  • Geboortedatum:
    16-06-1956
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Gouda
  • Status:
    Actief
163 artikelen
J.M. Strijbis

Bijzonderheden:

Docent(opleider) Driestar Hogeschool


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Zijn Palestijnen, Filistijnen en zijn ze nakomelingen van Ismaël, dus in principe halfbroers van de nakomelingen van Izaäk?
Geen reacties
10-12-2005
Ik had een aantal vragen wat betreft de tweede tempel na Jezus’ dood tot de vernietiging in 70 na Christus, want ik kan hierover niks vinden. We lezen dat bij de dood van onze Heere aan het kruis een ...
Geen reacties
10-12-2020
Ik ben een relatie aangegaan met een niet-christen en ik besef dat dit niet altijd makkelijk is. Ik wil nu de beslissing nemen om of te trouwen, of er mee te stoppen. Ik weet dat je geen ongelijk span...
6 reacties
10-12-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering