Uit huis en naar andere kerk

Redactie Refoweb / Geen reacties

07-10-2019, 11:50

Vraag

Ik ben 18 jaar en ben nu toch benieuwd naar wat voor kerk ik zou gaan wanneer ik uit huis ga. Ik heb geen directe plannen, maar het is puur uit interesse. Ik ben zelf niet van plan om in m’n huidige kerk te blijven, omdat ik me niet vind passen bij de gemeente. Ik vind dat er te weinig diepgang in de preken en de catechisatie zit en vooral de jongeren hebben weinig kennis. We hadden zelfs een keer een discussie of de hel überhaupt wel bestond. Ik vond dit eigenlijk veel te ver gaan.

Ik merk ook na het vertrekken van een middelbare refoschool naar een openbare mbo-school en het weinig leren in de kerk, dat mijn kennis achteruit gaat. Dat vind ik ook erg jammer. Daarom ben ik nu ook geïnteresseerd om eens te kijken naar een kerk die bij mij past. Ik moet alleen zeggen dat ik er te weinig verstand van heb om een juiste keuze te maken. Je hebt zoveel verschillende kerken, dat je door de bomen het bos niet meer ziet.


Antwoord

Hoewel je geen vraag stelt, vermoeden we dat je op zoek bent naar een kerk die bij jou in de toekomst past. Zie de onderstaande vragen en antwoorden voor een paar goede handvatten: 

www.refoweb.nl/vragenrubriek/17317/ware-en-valse-kerk

www.refoweb.nl/vragenrubriek/26787/de-ware-kerk

www.refoweb.nl/vragenrubriek/2430/goede-kerk

www.refoweb.nl/vragenrubriek/599/juiste-kerkgenootschap

Voor nog veel meer artikelen, bekijk de tag 'kerkkeuze'.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2358 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wat is een Judaïst?
Geen reacties
07-10-2015
Ik heb een vraag n.a.v. een vraag over het maken van een uitstrijkje. Ik vraag me überhaupt af of het zo is dat bij een uitstrijkje alleen gekeken wordt naar kanker die veroorzaakt wordt door het HPV-...
Geen reacties
07-10-2010
Zes weken geleden ben ik bevallen van een kindje. Na vijf maanden zwangerschap hebben we geen geslachtsgemeenschap meer gehad en we beginnen er nu samen wel naar te verlangen. Maar ik zou dan al weer ...
8 reacties
07-10-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering