Kinderen niet willen plannen

Redactie Refoweb / geen reacties

02-07-2019, 07:54

Vraag

Wij hebben een kindje van nog geen jaar. Een tweede kindje is erg welkom! Maar sinds haar geboorte gebruiken we een condoom. Diep van binnen gaat dit tegen ons principe en gevoel in, omdat we het niet willen en mogen plannen. Maar omdat het ons ook pittig lijkt als er twee kleintjes ‘dicht op elkaar zitten’ doen we dit toch maar. Nu hadden we de ladycomp gezien waarmee  je een cyclus kan bijhouden, maar is dit ook niet een vorm van plannen, of gemeenschap hebben buiten de vruchtbare dagen om? (Ik geef nog borstvoeding dus geen regelmatig cyclus.).

Graag horen we van een dominee van onze richting (Gereformeerde Gemeenten in Nederland) hoe die daar tegenaan kijkt en eventueel wat tips kan geven. Het is ons duidelijk de voorbehoedsmiddelen tegen de Bijbelse principes in is en dat het een persoonlijke zaak is. Maar de mening van een dominee kunnen we goed gebruiken.

Antwoord

Predikanten van de GGiN zijn niet verbonden aan de vragenrubriek van Refoweb. Dat is zo gegroeid omdat in het verleden (en wellicht is dat nog zo) medewerking aan een puur digitaal medium internetgebruik zou bevorderen. We kunnen je dus alleen maar doorverwijzen naar eerder gegeven antwoorden van andere predikanten en deskundigen m.b.t. ditzelfde onderwerp. Overigens niet minder Bijbels.

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/tag/gezinsvorming/

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/tag/voorbehoedsmiddel/

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/17932/lady-comp/

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/19831/gezinsplanning/

Redactie Refoweb

Redactie Refoweb

 • Kerkelijke gezindte:
  Divers
 • Woon/standplaats:
  Divers
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Mailadres: vragen@refoweb.nl

geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb regelmatig last van bultjes in mijn vagina (een soort puistjes). Het doet pijn. Na een paar dagen komt er een soo...
4 reacties
01-07-2010
Is fluorlak schadelijk voor je gezondheid?
geen reacties
02-07-2015
Beste evangelist Van Dooijeweert. Tot mijn grote verdriet moet ik zeggen dat ik me steeds minder thuis voel in onze geme...
3 reacties
01-07-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering