In de vrije natuur

Alie Hoek - van kooten / geen reacties

10-04-2019, 14:38

Vraag

Is het geoorloofd om buitenshuis (in de natuur) seks te hebben (als getrouwd stel). Het lijkt ons heel fijn en een bepaalde spanning te geven om in de natuur seks te hebben. En zo ja waar dan, want het is uiteraard niet de bedoeling om dit voor het oog van jan en alleman te doen. Wij hebben dit eerder nog niet gedaan, maar het is van ons beiden wel een sterke fantasie/droom om dit eens te proberen. En ja, seks op zich is alleen maar mooi binnen het huwelijk, dus we zijn dan ook erg benieuwd naar de voor of tegen-argumenten bij deze vraag.

ADVERTORIAL

De leukste vacatures in het onderwijs

CNS Putten bruist. Samenbouwen wij aan het onderwijs van morgen, samen groeien wij. Want samen groeien verbindt. Wil jij met ons meegroeien? Dat kan! Want wij hebben nog een aantal vacatures en gemotiveerde en ondernemende onderwijsprofessionals kunnen wij goed gebruiken.

Meer info...

De leukste vacatures in het onderwijs

Antwoord

Beste vraagsteller,

Allereerst vraag ik mij toch wel een beetje af wat nu de bedoeling van deze vraag is. Willen jullie een goedkeuring hebben over seksuele omgang in de vrije natuur? En jullie verwachten voor- en tegenargumenten om het er dan vervolgens al of niet mee eens te zijn. De beantwoorder van de vraag mag hier alles uit de kast halen en de vragensteller zelf blijft buiten schot, vanuit de anonimiteit. Zo voelt dat tenminste. Het zou fair zijn om ook zelf al met voor- en tegenargumenten te komen want ik neem aan dat als je zo'n vraag stelt, je er ook samen over hebt nagedacht en gesproken. Wat vinden jullie er zelf van? 

Laat ik er dit van zeggen: Je bent verantwoordelijk voor je eigen leven en je leven samen als getrouwd stel. Ook hierin. Mooi dat jullie de Bijbelse grondlijnen duidelijk zien: seksuele omgang als getrouwd stel.

Jullie schrijven dat jullie het wel spannend vinden. Heeft dat er mee te maken dat je dan in de open natuur ‘betrapt’ zou kunnen worden? Ik zou dat eerlijk gezegd niet zo’n fair argument vinden. Want stel dat dat zo is, dan kan iemand anders daar dus onverwachts mee te maken krijgen. Die persoon/personen kan/kunnen er dan niet voor kiezen om hier wel of niet mee te worden geconfronteerd. 

Seksuele omgang gaat sowieso deze man en deze vrouw van dit getrouwde stel aan en is zeker niet bedoeld voor een ‘buitenstaander’. Ook is het niet zo dat seksuele omgang alleen in de beslotenheid van de echtelijke slaapkamer zou moeten plaatsvinden. Wel is het zo dat het een plek moet zijn waar de kans om door anderen (al dan niet onverwachts) gezien te worden nihil is. We hebben niet voor niets de schaamte gekregen sinds de zondeval. Die beschermt ons in onze kwetsbaarheid.  

Alie Hoek-van Kooten

Alie Hoek - van kooten

Alie Hoek - van kooten

Tags in dit artikel:

seksuele fantasie
geen reacties

Terug in de tijd

In Genesis 34 staat het verhaal over Dina en de Sichemieten. Simeon en Levi hebben hierin een zeer bedenkelijke rol. Een...
geen reacties
10-04-2010
Ik heb een dominee die beweert dat Jona slechts een verhaaltje is. Ik ben er van overtuigd dat het echt is gebeurd. Er b...
geen reacties
11-04-2018
Graag zie ik mijn vraag beantwoord worden door een GKv-predikant of een andere predikant die bekend is met de gezangen u...
geen reacties
10-04-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering