Zwanger?

drs. N. Wolswinkel / Geen reacties

02-04-2019, 10:57

Vraag

Ik (15) heb gisteren onveilige seks gehad met m’n vriend. Hij kwam klaar, maar weet niet zeker of het er in was. Als het er in zit, dan niet diep. Maar kan ik zwanger worden en wat moet ik doen?


Antwoord

Als er sprake van is dat er sperma in de vagina gekomen is, dan is er een theoretische kans op zwangerschap. Maar dat hangt van meer zaken af, bijvoorbeeld van het moment in de cyclus, net voor of net na de menstruatie is het veilig, tussen de twee menstruaties in is het minder veilig. Advies: je eigen huisarts bellen en de situatie bespreken. Met deze gegevens kan ik geen goed advies geven.

Drs. N. Wolswinkel

Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Tien maanden heb ik verkering met mijn vriend gehad. Sinds drie weken hebben we besloten om het samen uit te maken. We twijfelden er namelijk samen aan of we nog echt wel van elkaar hielden en voor el...
Geen reacties
02-04-2004
Ik wil weten of er nog meer mensen zijn waar de liefde niet aanwezig is. Op elk vlak kan ik geen liefde geven omdat ik geen liefde heb. Ik heb een hekel aan mezelf en dat straal ik ook uit naar een an...
2 reacties
02-04-2012
Wat is de betekenis van “een ban in het leger” (Jozua 7) ? Wanneer kan/moet ook vandaag gezegd worden dat iets of iemand een “ban” is.
Geen reacties
02-04-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering