Tegenslag thuis en op school

Ds. C.G. Vreugdenhil / 2 reacties

13-02-2019, 08:49

Vraag

Aan iemand van de Gereformeerde Gemeenten. Ik weet het niet meer. In de kerk kan ik goed luisteren en merk ik dat het indruk op me maakt. Ik bid vaak voor schoolzaken, problemen en of ik mijn examen mag behalen. De Heere helpt me altijd door de schooldagen heen en brengt me weer veilig thuis.

Aan de andere kant: ik sta er niet goed voor met mijn cijfers. Ik slaap slecht en kan me daardoor niet goed concentreren. In het gezin heb ik het ook niet bepaald naar m’n zin en ben ik het liefst zo vaak mogelijk niet thuis. Doet de Heere dit ‘expres’ om mij iets te laten zien? Of geeft Hij dit omdat ik een zondaar ben? 

Een meisje.


Antwoord

Laat ik beginnen met te zeggen dat God jou niet zomaar plaagt of tegenslag geeft omdat Hij jou daarmee iets te zeggen geeft. Natuurlijk kan de Heere omstandigheden gebruiken om ons iets te leren. Dat je geen goede concentratie hebt, zal wel het gevolg zijn van de zorgen die je jezelf maakt. 

Wat eigenlijk heel ernstig is, is het feit dat je het thuis niet naar je zin hebt. Daar moet je zeker met je ouders over praten. Normaal is dat je het thuis heerlijk naar je zin hebt en ontspannen bent. Misschien moet iemand jullie helpen om tot goede verhoudingen te komen. 

Wees vooral dankbaar voor de dingen die goed gaan.

Ds. C. G. Vreugdenhil

Lees meer artikelen over:

tegenspoed
Dit artikel is beantwoord door

Ds. C.G. Vreugdenhil

  • Geboortedatum:
    02-04-1946
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Houten
  • Status:
    Actief
226 artikelen
Ds. C.G. Vreugdenhil

Bijzonderheden:

Emeritus-predikant

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
CrA
13-02-2019 / 09:48
En als je er niet met je ouders over kan praten, praat dan met je mentor of vertrouwenspersoon die aan je school verbonden is.
AHHK76
13-02-2019 / 14:13
Helemaal eens met vorige reactie. Als het thuis niet goed gaat of niet fijn is, is het de vraag of dit bespreekbaar is. Ik hoop dat je een betrouwbare en wijze volwassene kunt vinden bij wie jouw verhaal durft te doen. Dit kan iemand van school, kerk, familie, vrienden of kennisen zijn. Ik hoop dat er dan verbetering komt in jouw situatie! Sterkte in alles!

Terug in de tijd

Hoe komt het dat de kerkelijke verdeeldheid in Nederland zo groot is terwijl dat in andere landen bijna niet speelt? (met uitzondering van de Verenigde Staten en nog wat andere landen.)
Geen reacties
13-02-2006
Als een tijdje vraag ik mij het volgende af: mag je trots zijn op (de prestaties van) je kind? Vanuit de Bijbel kan ik opmaken dat kinderen al zondig zijn vanaf het eerste begin. Op jonge leeftijd is ...
Geen reacties
13-02-2024
Voor dominee A. Jonker uit Baarn. Vriendelijk dank voor uw antwoord op mijn vraag over goed en kwaad. Ik heb na het lezen van uw antwoord nog wel een vraag en wat vervolgvragen. Ik begrijp dat dit soo...
Geen reacties
13-02-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering