Buiten het huwelijk te ver gegaan

Ds. J.A. Mol / 2 reacties

28-01-2019, 12:50

Vraag

Mijn man is buiten het huwelijk veel te ver gegaan op seksueel gebied, tot aan orale seks toe, dus geen geslachtsgemeenschap. Mijn vraag is: valt dit onder overspel en dus als grond om te scheiden? Wat wordt precies in de Bijbel bedoeld met overspel? Iemand aanzien om te begeren is volgens Christus al overspel, maar dan kan en mag zo’n beetje iedereen wel scheiden.

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Beste vraagstelster,

Wat een moeite. Wat een verdriet. Wat een pijn. Dat is het eerste wat in mij opkomt als ik je korte vraag lees. Je vraag is kort en zakelijk.

Ik ken je situatie niet, waardoor ik je geen goed antwoord kan geven. Als dat nog niet gedaan is: zoek hulp. Bespreek dit met predikant, huisarts, deskundige: mensen die je in vertrouwen kunt nemen.  

Inderdaad, iemand aanzien om te begeren is volgens Christus al overspel. Hoe diep zijn Gods geboden! Zij stellen ons schuldig. Daar komen wij niet onderuit. Maar wat is overspel precies? Ik verwijs je naar het antwoord 'Wat is overspel precies' van jaren geleden gegeven door ds. A. K. Wallet. 

Van harte wijsheid, sterkte en Gods genade toegewenst.

Met hartelijke groet,
Ds. J. A. Mol

Ds. J.A. Mol

Ds. J.A. Mol

  • Geboortedatum:
    19-10-1972
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Harskamp
  • Status:
    Actief
  • Bijzonderheden:

    Bekijk ook:

Tags in dit artikel:

overspel
2 reacties
K80
29-01-2019 / 08:18
Als het mij vraagt en 1000 andere mensen, of ze nu christen zijn of niet, zullen 999 dit toch wel overspel vinden.
Het is blijkbaar niet bij zoenen gebleven en daar zou ik het ook al absoluut niet mee eens zijn!
AHHK76
03-02-2019 / 08:59
Wat intens moeilijk en verdrietig voor je, wat er is gebeurd. Geen woorden voor.... Bijbels gezien mag je inderdaad scheiden. Maar neem geen overhaaste beslissing! Overdenk eerst alles. Heeft jouw man berouw en wil hij in relatietherapie? Zo ja, sta jij hiervoor open... of wil jij scheiden? Zoek hulp voor jezelf. Kijk ook eens op www.kostbaarvaatwerk.nl. Heel veel sterkte!

Terug in de tijd

Wat is erger? Denken of doen? Ik bedoel hier te zeggen dat sommige mensen wel iets denken, maar niet zeggen. Maar als ze het nu wel zeggen? Wat is er dan erger? Bijvoorbeeld discriminatie, of een echt...
Geen reacties
28-01-2006
Mag mijn vraag beantwoord worden door ds. Buijs? Geachte dominee, ik heb een vraag over het trouwen met een gescheiden man. Ik heb een jongen leren kennen die getrouwd is geweest. Hij was jong getrouw...
1 reactie
28-01-2011
Onlangs vertelde een broeder van mij die een cursus volgde bij Gave Veste (Belgische Christelijke organisatie voor vluchtelingen) dat wij dezelfde God hebben als de moslims. Hij had op die cursus gevr...
8 reacties
28-01-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering