In het Boek des levens komen

Redactie Refoweb / Geen reacties

01-11-2018, 11:16

Vraag

Nog niet zolang geleden heb ik lang gepraat met een vriendin over of je zelf kan geloven en in het Boek des levens kan komen. Kunt u hierin meedenken? Als God al heeft besloten wie in het Boek des levens staan dan maakt het niet uit en leef ik zoals ik wil, want bekering kan alleen voor de uitverkorenen.

Ik geloof dat je zelf kan kiezen om voor God te kiezen en dat je moet zorgen dat je in het boek des levens komt. En dat Judas, Ezau en Saul verloren zijn gegaan is hun eigen schuld, want ze hebben niet zelf voor God gekozen. Ik kan niet geloven dat God -als ik kinderen mag krijgen- ervoor kiest om ze naar de hel te sturen. Want God is gekomen om de hele wereld zalig te maken. De dwaze maagden die hebben niet oprecht voor God gekozen.

Ik vind dit moeilijk uit te leggen dat God net zo rechtvaardig als barmhartig is. Voor mezelf kan ik het accepteren, maar hoe kan ik dit uitleggen met het argument dat het dan niet meer uitmaakt hoe ik leef want God heeft me wel of niet verkoren?


Antwoord

Alle aspecten van jouw vraag -en meer nog- zijn inmiddels meer dan honderd keer in de vragenrubriek aan de orde geweest. Via de tag “uitverkiezing” kun je ze o.a. vinden.

De Bijbel is heel helder als het gaat om het kiezen voor God. In Romeinen 3:11 staat dat er niemand is die uit zichzelf God zoekt. Als dat wel gebeurt, is er dus iets anders aan de hand. Hieronder alvast wat artikelen die daar meer duidelijkheid over geven.

www.refoweb.nl/vragenrubriek/15897/kiezen-voor-jezus

www.refoweb.nl/vragenrubriek/15953/kiest-god-voor-ons-of-kiezen-wij-voor-god-

www.refoweb.nl/vragenrubriek/14427/voor-god-kiezen

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2356 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan ds. Vreugdenhil. Ik stel u deze vraag, niet omdat ik ooit enige ervaring gehad heb met de Gereformeerde Gemeenten, maar omdat u in hetzelfde schuitje zit als ik, m.b.t. het gebruik van de HSV. In ...
9 reacties
31-10-2011
Wat als je dwanghandelingen aan God beloofd hebt (bijvoorbeeld voordat je een deur dicht doet goed kijken of er niets tussen zit)? Ik weet dat het raar klinkt; ik ben bang dat het misschien een obsess...
Geen reacties
31-10-2012
Aan ds. Van der Sluijs. In het dorp Opheusden is huis-aan-huis het boekje "Ben ik wel uitverkoren?" verspreid. Zie ook: benikweluitverkoren.nl Dat heeft voor zoveel onrust in de afgescheiden gemeenten...
29 reacties
31-10-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering