Hervormde gemeente willen bezoeken

Redactie Refoweb / Geen reacties

21-09-2018, 08:07

Vraag

Van huis uit ben ik Rooms Katholiek opgevoed, maar ik kan geen voldoening bij het geloof en de kerk vinden. Dit belemmert mij, ik krijg geen rust. Na een periode van oriëntatie en bidden zou ik graag een eredienst bij de Hervormde gemeente willen bezoeken. Echter, het voelt voor mij moeilijk om die stap te zetten vanwege mijn familie.

Ook weet ik niet zo goed hoe vrouwen van de Hervormde gemeente in het algemeen gekleed naar de kerk gaan in de vorm van het dragen van een jurk, rok, een hoofddeksel. Zijn daar bepaalde ‘voorschriften/wensen’ voor?


Antwoord

In principe zijn er in de meeste hervormde gemeenten die behoren tot de PKN geen verplichte kledingvoorschriften. Afhankelijk van de modaliteit kan er wel zeer prijs gesteld worden op het dragen van een jurk of rok en een hoofddeksel (mag eenvoudig) bij vrouwen. Het is altijd goed om je aan te passen aan de plaatselijke gebruiken. Bij sommige Hersteld Hervormde gemeenten zijn jurk/rok en hoofddeksel wel verplicht.

Iedere Hervormde gemeente heeft een website. Daarom is het verstandig om vooraf even de koster te mailen en te vragen naar de plaatselijke gebruiken.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2357 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Waarom wordt Jesaja 14:12 -over degene die uit de hemel is gevallen- in de Statenvertaling vertaald met Morgenster en in de KJV met Lucifer?
Geen reacties
20-09-2017
Ik heb een baan aangeboden gekregen; een erg leuke baan. Nu is het zo dat op het bedrijf trainers/eigenaren staan (die op dit bedrijf hun paarden hebben staan) die onchristelijk zijn en redelijk grof ...
Geen reacties
20-09-2023
Hoe weet je of je 'koren' of 'kaf'' bent? Dat de Heere in je leven is gaan werken of dat je jezelf van alles wijsmaakt? Al lange tijd houdt deze vraag mij bezig. Aan de ene kant is het evangelie heel ...
2 reacties
20-09-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering