Tussenkopjes in kanttekeningenbijbel

drs. I. A. Kole / Geen reacties

07-08-2018, 08:08

Vraag

Aan iemand van de Ger. Gem. Is het niet mogelijk om in de kanttekeningenbijbel tussenkopjes/perikopenopschriften te plaatsen? Ik begrijp dat de GBS dat niet wil om een of andere reden, is het daarom niet mogelijk dit bij een andere uitgever te laten doen?


Antwoord

Met dank voor de vraag; voor de leesbaarheid zou het een goede verbetering zijn. GBS beraadt zich (volgens berichten in de pers) op heel wat voorstellen, maar resultaten zien we nog niet. In de SVBijbel met uitleg zijn heel wat kanttekeningen verwerkt. 

In de HSV-bijbel zijn de kanttekeningen niet opgenomen omdat een aantal opmerkingen vragen oproepen. De HSV heeft een bijbelstudiebijbel (net vierde druk verschenen). Die studiebijbel bevat de HSV-tekst en veel toelichting op de Bijbeltekst; iedere pagina bevat voor de helft de bijbeltekst en de tweede helft pagina bevat toelichting op de tekst. Veranderingen aanbrengen is niet  eenvoudig omdat we altijd te maken met rechten op de Bijbeltekst en met uitgevers.

Lees de Bijbel elke dag!

Drs. I. A.Kole

Dit artikel is beantwoord door

drs. I. A. Kole

  • Geboortedatum:
    05-07-1940
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Berkenwoude
  • Status:
    Actief
170 artikelen
drs. I. A. Kole

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Volgens man en kinderen (tieners, schoolkinderen en baby) ben ik best een leuke moeder. Of het waar is weet ik niet maar we hebben het vaak best leuk met elkaar, ik vind ze ook gewoon leuk, kan best v...
5 reacties
06-08-2020
Aan ds. Harinck. Waar komt het idee vandaan dat ik gisteren vanaf onze kansel hoorde verkondigen, dat de meesten van Gods kinderen bekommerden zijn, dat slechts enkelen bevestigden zijn en dat die zel...
Geen reacties
06-08-2021
Wat houdt het in om (als wedergeborene) dagelijks uit Christus te leven?
1 reactie
06-08-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering