Geen garantie voor terugkerende gevoelens

C. M. Chr. Rots - de Weger / 2 reacties

01-06-2018, 11:00

Vraag

Sinds twee weken is mijn verkering na acht maanden van het ene op het andere moment uitgegaan omdat hij opeens “niks meer voelde.” We liepen wel tegen wat dingen aan, maar dit had ik niet zien aankomen. We zouden in therapie gaan omdat we voor onze relatie wilden vechten. Nu loopt hij bij een psycholoog en het is uit. Aan de ene kant zou hij willen dat het goed komt, aan de andere kant weten we niet of zijn gevoel terug komt voor mij. Op dit moment zit hij erg in de knoop en voelt hij niks meer, voor niemand. Hoe moet ik hier mee omgaan??

Ik dacht dat we bestemd waren voor elkaar. Moet ik de deur nog voor hem open houden? Maar ik moet ook door. Ook zitten we in dezelfde vriendengroep, dus we hebben wel wat contact en hij houdt me op de hoogte van de gesprekken bij de psycholoog. Het is heel moeilijk dat je niet weet of het goed komt. En of ik het dan nog wel kan en wil, omdat je er door wel beschadigd bent. Ook twijfelt hij of hij wel van me heeft gehouden, of dat het gewoon lust was. Ik weet ergens wel beter, maar het kwetst wel. En het is heel dubbel al die signalen. Ik weet het gewoon niet meer. Hoe hou ik me staande?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Dubbele signalen krijgen is zeker lastig, want je weet nooit waar je nu eigenlijk op moet reageren. Laat staan, dat je goed of gewenst reageert.

Als ik jouw verhaal lees, denk ik dat jij op dit moment voor jezelf moet kiezen. Je vriend wil jou op de hoogte houden van de gesprekken bij de psycholoog, dat is mooi. Maar dat is absoluut géén garantie voor terugkerende gevoelens of voor een herstart (doorstart) van jullie relatie. Ga daar dus ook niet van uit! Voor jezelf kiezen betekent dan ook dat je géén gevoelens moet voeden, maar afstand nemen van deze jongeman. Misschien is vriendschap binnen de vriendengroep mogelijk, maar het wordt niet meer zoals ‘vroeger’. Een nieuw begìn is niet uitgesloten, tenzij jij écht zegt: tot hiertoe en niet verder. Hij -van zijn kant- wil misschien wegen openhouden die voor jou niet begaanbaar zijn. Want, zíjn gevoelens veranderden... en daardóór die van jou ook!   

Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

verkering uit
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1502 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
drernie
01-06-2018 / 14:40
Als er na 8 maanden verkering al therapie nodig is vraag ik mij of deze relatie überhaupt levensvatbaar is.
Blond
01-07-2018 / 22:11
@drenrie dat ligt eraan denk ik, als de ene niet "gezond" is en er met hulp wel een goede relatie uit te halen viel.. het is toch juist goed om er zo voor te vechten..

Terug in de tijd

Ik meid, begin 20, heb ontzettend veel last van bekkeninstabiliteit. Ik ben niet zwanger (geweest). Ik loop al verschillende jaren bij fysiotherapie. Maar ik kom weinig vooruit. Ik ben al verschillend...
Geen reacties
31-05-2007
Ik zou graag antwoord willen ontvangen van een CGK-dominee. Ik ben een meisje van 15 jaar en ik weet niet hoe ik bidden moet. Dan kan wel gezegd worden: neem het Onze Vader dat heeft Jezus ons gegeven...
Geen reacties
31-05-2017
Ik weet niet hoe ik moet/kan bidden/danken voor het slapen gaan. Eigenlijk kan ik helemaal niet bidden/danken! Ik ben getrouwd en ben als man degene die samen met m’n vrouw hardop bidt/dankt. Ook voor...
8 reacties
31-05-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering