Encyclopedie vanuit een christelijke visie

Redactie Refoweb / 3 reacties

19-04-2018, 08:00

Vraag

Is er iemand bekend met een mooie encyclopedie over allerlei onderwerpen, mag ook een jeugdversie zijn die niet de evolutietheorie als basis heeft maar vanuit een christelijke visie is geschreven. Dus bijvoorbeeld als er uitleg staat over bestaan van aarde e.d. dat er dan niet staat miljoenen jaren geleden... etc. Lijkt me erg fijn voor ons en met name onze kinderen om dit in onze kast te hebben.


Antwoord

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2356 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
refoweb
19-04-2018 / 16:14
Reactie van vraagsteller:

Bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag. Indien ik het goed begrijp zie ik alleen maar encyclopedia met christelijke onderwerpen. Dit bedoelde ik eerlijk gezegd niet. Ik bedoelde eigenlijk een algemene encyclopedie waarin je allerlei informatie kunt vinden. Bijvoorbeeld over tijgers maar ook over iets medisch bijvoorbeeld of over iets in de natuur. Maar dan vanuit christelijke visie en niet vanuit de evolutietheorie. Ik hoop dat het duidelijk is wat ik bedoel.

Antwoord:

Naar wij weten bestaat zo’n encyclopedie niet (meer) in het Nederlands taalgebied. De Winkler Prins heeft christelijke wortels, dus in de eerste edities zou het creationisme als uitgangspunt genomen kunnen zijn. Maar gezien de ouderdom zal dit naslagwerk op veel punten achterhaald zijn. U zou zelf nog eens kunnen informeren bij Kok Kampen waar de christelijke encyclopedie vandaan komt.
mortlach
19-04-2018 / 17:24
Of gewoon een 'normale' encyclopedie kopen en dan zelf met de zwarte blockout stift aan de slag gaan :-)
John61
22-04-2018 / 08:51
Onze ouders kochten voor ons ook een encyclopedie, een algemene, waarin alle visies op het ontstaan van het heelal en het leven stonden (een goede encyclopedie sluit geen enkele visie uit). Daar kon thuis in alle openheid over gepraat worden. Onderzoek alles en behoud het goede was het motto van mijn vader. Ben er nog steeds blij mee dat mijn keuzes niet door mijn ouders gedicteerd zijn (al hebben ze er wel invloed op gehad).

Terug in de tijd

In ons gezin met meerdere zonen hebben wij een zoon waarvan wij vermoeden dat hij anders geaard is. Wij hebben onze zonen allen hetzelfde opgevoed, jongensachtig, maar hij is echt anders: zachter, vro...
8 reacties
18-04-2014
Zijn er ook binnen de gereformeerde gezindte zendingsorganisaties die geheel of gedeeltelijk gericht zijn op evangelisatie in moslimlanden?
Geen reacties
18-04-2008
Ik wil graag theologie gaan studeren. Ik heb alleen geen Grieks en Latijn, is dat een probleem, of kan ik beter wat anders opzoeken dan? En moet je als je bijv. in Apeldoorn gestudeerd hebt ook in de ...
Geen reacties
18-04-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering