Ik onkerkelijke, ben verliefd op een meisje dat kerkelijk is

J.M. Strijbis / Geen reacties

06-03-2005, 00:00

Vraag

Ik ben verliefd op een meisje dat kerkelijk is. Zij heeft ook gevoelens voor mij, maar ik ben niet kerkelijk. Wel wil ik graag met haar mee gaan. Ik weet alleen niet hoe en of dat kan en mag. Wat moet ik doen?


Antwoord

Beste vragensteller,

Verliefdheid is altijd iets moois. Ik noem dit altijd een overgebleven bloem uit het paradijs. Maar verliefdheid hoeft nog geen liefde te zijn. Als je wat meer zeker bent van je gevoelens voor dit meisje, zou ik eens met haar ouders gaan praten. Kun je trouwens met het meisje over deze zaak praten en hoe kijkt zij er tegenaan?

Verder kan ik me voorstellen dat je tegen een gesprek met haar ouders op ziet. In dat geval zou je naar de dominee of een ouderling kunnen stappen. Ook vraag ik me sterk af hoe je zelf over de dingen denkt. Je wilt wel met haar meegaan, maar weet je wat dat inhoudt? Dat betekent een ommekeer in je leven van nu. Wil je dat echt?

Voldoende vragen, dunkt me. Denk er eens goed over na en ik denk dat het goed is dat je met je meisje veel hierover bidt. Want het is heel belangrijk hoe de Heere hier over denkt.

Veel sterkte in alles en denk er niet te gemakkelijk over, want er kan wel  eens heel veel los komen.

Groetjes, J. M. Strijbis

Lees meer artikelen over:

relatie met niet-gelovigeverliefdheid
Dit artikel is beantwoord door

J.M. Strijbis

  • Geboortedatum:
    16-06-1956
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Gouda
  • Status:
    Actief
163 artikelen
J.M. Strijbis

Bijzonderheden:

Docent(opleider) Driestar Hogeschool


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wat betekent het woord tooledoot? Het staat niet in een verklaring, maar wel in het boekje van ds. W. Visser dat wij gebruiken op de mannenvereniging. Het heeft met Noach te maken.
Geen reacties
06-03-2013
Een vriend van me heeft al heel erg lang (ongeveer 35 jaar) last van te gevoelige tepels. Het belemmert hem in het hele dagelijks leven. Nu ben ik aan het kijken of er mogelijkheden zijn. Via diverse ...
Geen reacties
06-03-2020
Waarom doet Jezus mee aan geloof in de reinigende werking van Siloam? In de tijd van Jezus geloofden de Joden dat Siloam een genezende werking had. Jezus geeft de opdracht aan de blinde om zich in dat...
3 reacties
06-03-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering