Seks en nog niet getrouwd

Redactie Refoweb / 2 reacties

12-09-2017, 12:22

Vraag

Als je samen met je vriend(in) seks hebt terwijl je nog niet getrouwd bent, wil God dat je trouwt omdat je dan als één samen bent. Maar wat als je min of meer zeker weet dat je met de ware bent, is het dan Gods wil dat je direct gaat trouwen of wacht tot je financieel wat verder bent en ook wat ouder bent?


Antwoord

We raden je aan om de artikelen over seksualiteit voor het huwelijk eens door te nemen. Daar staan o.a. deze antwoorden:

www.refoweb.nl/vragenrubriek/2281

www.refoweb.nl/vragenrubriek/677

www.refoweb.nl/vragenrubriek/14040

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2355 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
Let
12-09-2017 / 12:56
Beste redactie,

Bij het lezen van jullie reactie, vroeg ik me af of de vraag niet anders bedoeld is. Ik las hem meer als volgt: "God is er duidelijk over dat je moet trouwen als je seks voor het huwelijk heb gehad, omdat je dan samen een bent. Maar wat is Gods wil als je min of meer zeker weet dat de ander de ware is? Wil God dan ook dat je direct trouwt of moet/mag je wachten tot het financieel wat beter is en je wat ouder bent?"
schoenveter
12-09-2017 / 13:46
@Let: De eerste link en ook de derde heeft een soortgelijke vraag waarop geantwoord is of zie ik het nu verkeerd?

Mijn antwoord/toevoeging hierop: We kijken altijd graag naar wat wij willen en nodig hebben. Financieel vinden we een heleboel dingen belangrijk, maar we vergeten dat we niet onszelf maar God op de eerste plaats moeten zetten. Seksualiteit hoort binnen het huwelijk. Dat kan je ook proeven als je leest 1 Kor 7 vers 9 leest: "Maar als zij zich niet kunnen beheersen, laten zij dan trouwen, want het is beter te trouwen dan van begeerte te branden".

Wanneer je je dan afvraagt of God het goed vind dat je daar langer mee doorgaat lijkt het me wel duidelijk. Of je moet ermee stoppen (jezelf beheersen) of ondanks allemaal redenen ervoor kiezen om met elkaar te trouwen, al is het maar voor de wet een 'gratis krabbel' op de maandagmorgen zetten. Maar blijven doorgaan in de zonden omdat je zo graag meer wilt is niet de oplossing.

Terug in de tijd

Mijn man en ik waren ruim 10 jaar getrouwd toen wij zaten te eten samen in een restaurant en ineens uit het niets vertelde hij dat hij wilde scheiden van mij. Ik was helemaal perplex en zei ook: “Joh,...
Geen reacties
11-09-2020
Soms krijg ik bepaalde vragen en gedachten in mijn hoofd, die me dan toch een hele tijd bezighouden... En omdat ik 100 procent geloof in God en de Bijbel, vind ik die vragen en gedachten niet erg gepa...
1 reactie
11-09-2013
Is het mogelijk iemand te vervloeken door hier per ongeluk aan te denken? En kan je je ziel kwijtraken door daar ook per ongeluk aan te denken?
Geen reacties
11-09-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering