Doop van medische baby

drs. I. A. Kole / Geen reacties

28-08-2017, 10:52

Vraag

Mag je als Ger. Gemmer je baby laten dopen als dat een medische baby (IVF, UIU etc.) is? En mag je een doop van zo’n kindje bijwonen? We maken namelijk in de privésfeer mee dat men zo’n doop bewust niet bijgewoond heeft en ik kan dat moeilijk plaatsen i.v.m. de naastenliefde.


Antwoord

Ja, als er sprake is van de homologe inseminatie, namelijk de homologe inseminatie met sperma van de echtgenoot. Wordt toegepast bij seksuele stoornissen van lichamelijke of psychische aard. Dan mag u met vreugde en verwondering bij de doopbediening aanwezig zijn. Laat u niet weerhouden en deel in de dankbaarheid van de doopouders. Wat een zegen dat die mogelijkheden er zijn. Soli Deo Gloria.

Drs. I. A. Kole

Tags in dit artikel:

isci en ivfkinderdoop
Dit artikel is beantwoord door

drs. I. A. Kole

  • Geboortedatum:
    05-07-1940
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Berkenwoude
  • Status:
    Actief
170 artikelen
drs. I. A. Kole

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Als er oorlog was gingen de mannen vechten en de vrouwen en kinderen moesten dan thuis blijven en beschermd worden. Zo gebeurde dat altijd in de Bijbel. Geeft de Heere Jezus dan geen toestemming om al...
5 reacties
28-08-2018
Beste mevrouw Hoek-van Kooten. Ik heb veel antwoorden van aan u gestelde vragen doorgelezen, toch blijf ik met een vraag zitten. Ik weet niet helemaal waar ik moet beginnen. Ik ben in een gezin opgevo...
Geen reacties
28-08-2003
Ik las vandaag Romeinen 14 en vroeg me af of dit alleen toepasbaar is op het eten en drinken, of op nog meer zaken, zoals het dragen van hoeden in de eredienst, dragen van broeken voor vrouwen... etc.
Geen reacties
28-08-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering