Juichend Christendom of zware kerk

Ds. J. Driessen / Geen reacties

25-06-2005, 00:00

Vraag

Ik vind het zo vervelend dat de kerk zo verdeeld is. Iedereen denkt het beter te weten. In de Gereformeerde Gemeenten wordt er over het juichend Christendom gesproken. En in de evangelische kerken over die zware kerken.

Ik zit op dit moment nog in de Ger. Gem. maar ik heb me al wel eens afgevraagd of ik daar moet blijven. Er wordt meer de nadruk gelegd op de verloren staat van de mens dan op het verlossingswerk dat in Christus is. Persoonlijk hoor ik liever meer over het verlossingswerk. Christus is toch de Alpha en de Omega?

Daarnaast zou ik niet weten naar wat voor kerk ik dan zou moeten gaan. Ik geloof ook niet in een kerk. Waarom is er toch zoveel verdeeldheid binnen de kerken?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Je stelt nogal het een en ander aan de orde in je vraag. Het lijkt me daarom het beste om je te verwijzen naar twee boeken van de Jeugdbond waarin wordt ingegaan op de verschillende zaken die door jou naar voren gebracht worden. Ze zijn verkrijgbaar bij het bureau van de Jeugdbond in Woerden, Postbus 79, 3440 AB Woerden. De titels van deze boeken zijn: "De kerk waarin jij jong bent" en "Over de kerk gesproken".

Bij uitgeverij Groen is verder nog een boek over dit onderwerp verschenen onder de titel: "Eén lichaam, vele leden". Heel goed bruikbaar is ook de brochure van Ds. Meeuse onder de titel "De plaats van de Gereformeerde Gemeenten in de Gereformeerde Gezindte".
 
Heb je wat te lezen in de vakantie!!

Met hartelijke groet,
Ds. J. Driessen

Dit artikel is beantwoord door

Ds. J. Driessen

  • Geboortedatum:
    25-07-1939
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Status:
    Inactief
59 artikelen
Ds. J. Driessen

Bijzonderheden:

Ds. Driessen is op 12-02-2021 overleden.


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan ds. Den Ouden. Ik ben nu 35 jaar, getrouwd en vier kinderen. Ik voel dat ik nog niet kan sterven. Toch weet ik dat het zo nodig is om de Heere te kennen. Als ik in de kerk ben wordt het Evangelie ...
4 reacties
25-06-2009
Sommige mensen die theologie studeren of gestudeerd hebben raken hun geloof kwijt. Hoe kan dit? Ik heb weleens gehoord van iemand die zei: “als je je geloof wilt verliezen, moet je theologie gaan stud...
6 reacties
25-06-2016
Ik ben een vrouw van 30 jaar. Al jarenlang tob ik met overgewicht. Wisselend woog ik steeds 10-15 kg minder, maar al snel kwam dit er dan weer aan. Door mijn overgewicht heb ik inmiddels ook suikerzie...
4 reacties
25-06-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering