Samen belijdeniscatechisatie doen maar in welk kerkverband?

Ds. J. Driessen / Geen reacties

14-11-2004, 00:00

Vraag

Ik zit op belijdeniscatechisatie en nu wil mijn vriend dat wij dit het volgend jaar samen doen, want dan willen we gaan trouwen. Maar ik ben lid van de Ger. Gem. en als we getrouwd zijn willen we hervormd in hersteld verband worden. Ik weet niet wat ik moet doen. Kunt u mij helpen?


Antwoord

Belijdenis doe je niet "zomaar". Belijdend lidmaat worden van een gemeente wil heel wat zeggen. Het lijkt me dan ook inderdaad wat ongebruikelijk en onlogisch om nù belijdenis te doen in de Ger. Gem. terwijl al besloten is om volgend jaar Hervormd in HV te worden. Dan zou ik nog maar even wachten met belijdenis doen.

Ds. J. Driessen

Lees meer artikelen over:

belijdenis
Dit artikel is beantwoord door

Ds. J. Driessen

  • Geboortedatum:
    25-07-1939
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Status:
    Inactief
59 artikelen
Ds. J. Driessen

Bijzonderheden:

Ds. Driessen is op 12-02-2021 overleden.


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Kunt u me een goed beeld geven van hoe een kerkganger uit de Gereformeerde Gemeenten in Nederland over het tot geloof komen denkt?
Geen reacties
14-11-2005
Mijn man en ik hebben een goed en fijn huwelijk en zijn gezegend met twee (nog jonge) kindjes. We zijn echt gek op elkaar, hebben veel lol en goede gesprekken, bidden ook vaak samen. Toch zit ik ergen...
2 reacties
14-11-2023
Aan ds. Elsman. Bij deze een tweede vraag op dit antwoord. Wij hebben intussen een relatie gekregen en het ligt moeilijker dan ik eerste instantie beschreven had. Zij voelt zich prettig bij de PKN-gem...
Geen reacties
14-11-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering